Vojo Lukić o vukovarskoj bolnici s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom

Ugledni slovenski novinar, a rođeni Orahovčanin, Vojo Lukić je Vukovaru iznio ideju o  posebnom statusu vukovarske bolnice O ovoj svojoj hvale vrijednoj ideji je razgovarao je s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

– Osobno mislim da Vukovar može biti ponosan na svoju Opću županijsku bolnicu
Želio sam da i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podrži projekt statusa ”memorijalna bolnica” za Opću županijsku bolnicu Vukovar, a isto tako i projekt Hrvatski institut za bolesti vestibularnog aparata Medicinskog fakulteta Sveučilišta JJ Strossmayer Osijek u vukovarskoj bolnici. Kako su ta dva  projekta iznimno važna za sadašnjost te znanstveno-pedagošku i kliničku  prepoznatljivost u budućnosti Opće županijske bolnice Vukovar, vjerujem da će ih svi ljudi dobre volje podržati i pomoći da se u najskorije vrijeme realiziraju u praksi u prelijepom Vukovaru. – rekao je Lukić te dodao kako je uz gradonačelnika Vukovara Penavu ova dva projekta podržao i dr. sc Siniša Maslovara.

– Danas se u vukovarskoj bolnici liječe bolesnici iz mnogih krajeva zemlje sa problemima vestibularnog aparata. To su pacijenti koji imaju probleme sa ravnotežom, a doc dr. Siniša Maslovara, sa svojim suradnicima danas na odjelu ORL vukovarske bolnice pruža zaokruženo i konačno dijagnostičko-terapijsko rješenje pacijentima s poremećajem ravnoteže. To je za bolesnike od izuzetne važnosti. – zaključio je Lukić.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content