Biskup primio pobjednike Vjeronaučne olimpijade 2016.

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 5. ožujka pobjedničke ekipe Vjeronaučne olimpijade 2016. u Požeškoj biskupiji. Predstojnik Katehetskog ureda Robert Mokri predstavio je biskupu ekipu Osnovne škole „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške na čelu s vjeroučiteljicom Andrijanom Petrović, koja je osvojila prvo mjesto, zatim ekipu Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjeva na čelu s vjeroučiteljem Miloradom Bandalom koja je osvojila drugo mjesto, te ekipu Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice na čelu s vjeroučiteljicom Kristinom Kranjčević koja je osvojila treće mjesto. Potom je predstojnik predstavio biskupu i ekipu Gimnazije Nova Gradiška prevođenu vjeroučiteljem Petrom Jurišićem koja je osvojila prvo mjesto. Predstojnik je protumačio kako ove godine Požeška biskupija visoko stoji na nacionalnoj pobjedničkoj listi sa svoje tri spomenute ekipe: Osnovna škola „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške osvojila je drugo mjesto, Osnovna škola Zdenka Turkovića iz Kutjeva treće mjesto a Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice četvrto mjesto.

Biskup je čestitao ekipama prva biskupijska i visoko drugo do četvrtog mjesta na nacionalnoj razini. Istaknuo je važnost da mladi ljudi znaju što hoće te svojom marljivošću ostvare uspjehe koji ih potvrđuju u njihovoj kreativnosti i dostojanstvu.
Dodao je da to ima još veće značenje kad se radi o vjeronaučnoj građi koja ih uvodi u stvarnosti koje je Bog ostvario za nas u Isusu Kristu. Osvrnuo se i na važnost obitelji koja je bila tema natjecanja. Kazao je da su pored spomenutog pobjednici posvjedočili kako mladi Slavonije i Požeške biskupije unatoč nesklonim okolnostima u kojima se nalaze znaju raditi i nastoje se izgrađivati. Poželio im je uspjeh i na nacionalnom završnom natjecanju u Opatiji idućega mjeseca travnja.

Osnovnoškolskoj skupini iz Nove Gradiške te Gimnazijskoj skupini iz istoga Grada koje su osvojile prva mjesta biskup je darovao medalje svoga biskupskog ređenja, kazavši da im time svjedoči svoju sasvim posebno osobno poštovanje i potporu u njihovu radu. Svim članovima pojedinih skupina darovao je Zbornik posvećen kardinalu Franji Kuhariću, istaknuvši da je idući tjedan godišnjica njegove smrti kada ćemo mu iskazati zahvalnost za sve što je u teškim vremenima učinio za Hrvatsku, napose za utemeljenje Požeške biskupije i poželio da oblikuju svoj život po njegovu uzoru.

(www.pozeska-biskupija.com)

DSCN2963 DSCN2969

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content