Dječji vrtić Palčić organizirao 10 jubilarnu akciju uoči Uskrsa ”Čokolada za prijatelja”

 

Već punih 10 godina Dječji vrtić ”Palčić” Orahovica u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa, organizira akciju pod nazivom ”Čokolada za prijatelja” u kojoj je cilj prikupiti što više čokolada koje su namijenjene djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Čokolade su dio prehrambenih paketa koje Crveni križ potom odnosi u navedene obitelji:

– Prošlo je već 10 godina, a kao da smo jučer počeli s ovom idejom. Evo oni koji su prvi nosili čokolade u vrtić sada su već ozbiljni školarci. Ovo je jedna akcija kojom djeca sama pomažu, dakle što se ono kaže ”otkinu” jednu čokoladu” iz svojih usta i daruju je onima koji si je ne mogu kupiti. Moram pohvaliti kako sve protekle, tako posebno i ove godine, naše divne roditelje koji se uvijek rado odazovu i ovoj i svim našim akcijama. Pokušavamo na ovaj način probuditi svijest među našim mališanima da budu svjesni kako mogu pomoći onome kome je pomoć uistinu potrebna, a toliko malo uzmu od sebe. Djeca su to sjajno prihvatila i svjesna su onoga što čine. – rekla je ravnateljica orahovačkog dječjeg vrtića Borislava Kordoš. Kao i uvijek mališane je n vratima GDCK-a dočekao ravnatelj Željko Kiš, a u ovoj jubilarnoj godinu priključili su mu se volonteri te predsjednik društva Milan Pavlović. Ravnatelj Kiš je od srca zahvalio svoj djeci, njihovim odgajateljima i roditeljima:

– Ove čokolade su neprocjenjiv poklon malih dječjih srca. Mi svake godine uoči Uskrsa pakiramo prehrambene proizvode u pakete i odnosimo obiteljima u potrebi, a kada se prije 10 godina pojavila ideja vrtića za njihov dodatak u vidu čokolade bilo je to nešto uistinu prekrasno i dirljivo. Hvala od srca malim Palčićima, njihovim odgajateljima i posebno roditeljima koji imaju uistinu veliko srce.-zaključio je Kiš.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

2403cokoladazaprijatelja2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content