Eugenijalci preuzeli prijenosno računalo od predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera

U online kviz natjecanju “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” održanom 3. ožujka sudjelovalo je 432 učenika 6., 7. i 8. razreda iz 72 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Kviz je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Za rješavanje 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora do 20. i u 20. stoljeću te dodatnih 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora u 21. stoljeću učenici su na raspolaganju imali 25 minuta.

Najbolje rezultate postigli su naši Eugenijalci Lorena Jedvaj, Marko Rastija i Dorijan Bogati pod vodstvom učiteljice povijesti Đurđice Delić te OŠ Antuna Branka Šimića iz Zagreba i OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine. 18.3.2016. Predsjednik Sabora Željko Reiner je svim učenicima pobjedničkih timova podijelio priznanje i monografiju o Hrvatskome saboru, a sve tri pobjedničke škole nagrađene su i prijenosnim računalom koje su preuzeli ravnatelji škola pa tako i naša ravnateljica Božica Majhen.

-S vama, vrijednim osnovnoškolcima, željnima stjecanja znanja o vlastitoj povijesti, a vjerujem i stjecanja znanja iz drugih predmeta koje imate u školi, Hrvatska zasigurno ima prosperitetnu budućnost. Zato nastavite učiti i u svojim školskim i izvanškolskim aktivnostima postizati barem jednako uspješne rezultate kao što ste ih postigli u ovom kvizu, kazao je predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner čestitajući učenicima, njihovim mentorima i ravnateljima škola na postignutim rezultatima.

Po svršetku svečane dodjele nagrada učenici su uz stručno vodstvo razgledali Hrvatski sabor.(OŠ Eugena Kumičića)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content