FOTO: U Virovitici obilježena 24. obljetnica HVIDRE RH

Odavanjem počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, na spomeniku dr. Franje Tuđmana u Virovitici, u nedjelju 6. ožujka, u organizaciji Zajednica udruga Hvidra virovitičko-podravske županije, započelo je obilježavanje 24. obljetnice osnutka HVIDRE RH koja je osnovana na Osnivačkoj skupštini održanoj 25. travnja 1992. godine u Zagrebu kao Savez hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske, a nakon preregistracije upisana je u Registar udruga RH, 30. siječnja 1998. godine pod današnjim nazivom Zajednica županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH.

IMG_2250U prepunoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici o osnivanju ove najbrojnije Udruge proistekle iz Domovinskog rata, u kojoj je sudjelovao i virovitičanin Dragutin Ihas i koju danas čini 35.000 hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata u 136 članica i to u 20 županijskih zajednica udruga i Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba, te 115 udruga na području gradova i općina, govorio je predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić, koji je tom prigodom istakao potrebu skrbi, ne samo o članovima HVIDR-e već i cijeloj braniteljskoj populaciji, a u koju se aktivno treba uključiti i Ministarstvo branitelja RH, s nadom u to da će dužnost ministra branitelja preuzeti onaj koji će znati prepoznati probleme braniteljske populacije. Tim povodom istakao je odlučnost podrške Milijanu Brkiću za obnašanje ove važne dužnosti.

O radu i evidentnim uspjesima Zajednice udruga HVIDR-i virovitičko-podravske županije, govorio je glavni organizator ove proslave, predsjednik Zajednice Nenad Križić, a sve nazočne među kojima su osim članova HVIDR-e Virovitica, Slatina i Orahovica, predstavnika Udruga iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, potpredsjenika Županijske skupštine VPŽ Mate Bubaša, vojske, na čelu s brigadirom Željkom Žeželjem i policije, predvođene zamjenikom načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Zoranom Jerbićem, načelnike općina Pitomača, Čađavica i Špišić Bukovica, Željka Grgačića, Mirka Rončevića i Hrvoja Milera, pozdravio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, te načelnik općine Voćin Predrag Filić.

IMG_2390Tom prigodom svim zaslužnim članovima, braniteljima i tvrtkama uručene su i prigodne Zahvalnice, a u glazbenom dijelu programa nastupile su učenice Glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice Vanesa Mrvčić na harmonici i Lana Stevanovski na gitari.

(www.icv.hr; bs; foto: Matija R.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content