Frankovka 2013. Poljoprivrednog poduzeće Orahovica zlatna u na Vinofestu u Vršcu

Frankovka 2013. Poljoprivrednog poduzeća Orahovica ponovno je nagrađena. Ovoga puta ovo kvalitetno orahiovačko vino odnijelo je zlatnu medalju iz Vršca s 11. festivala vina, Vinofest 2016.. Frankovka 2013. zasluženo je i nedvojbeno osvojila zlatnu medalju u kategoriji crvenih vina. Na štandu Turističke zajednice grada Orahovice predstavljena su i druga vrhunska vina PP Orahovica kao što su bijelo vino Silvanac Zeleni 2013. te crveno vino Frankovka 2013. Isto tako, OPG Matković iz svojih ”iskrenih” vina izdvojio je Frankovku 2013., Cabernet Franc 2013., Cuvee 2013. i Pinot Crni 2012.

– Što reći nego da smo presretni. Ovo je naime, prvi izlazak ove mlade frankovke iz našeg podruma, prvo predstavljanje i odmah zlato. Festival je odlično organiziran, konkurencija na natjecanju vina kvalitetna s dosta vina iz Rumunjske, Mađarske,. Makedonije, Srbije i drugih zemalja i treba svakako reći da je ukupno podjeljeno svega 5 zlatnih medalja među kojima je i naša frankovka. I silvanac zeleni nam je osvojio srebro, no tu moram reći kako su Srbi drugačiji od nas, oni vole starija, ”žuta” vina, a ne mlada kao mi. U svakom slučaju bilo je sjajno i pokupili smo vrijedne nagrade. – rekla je enologinja PP Orahovica Ivana Nemet.

Turistička zajednica grada Orahovice na festivalu je pohvaljena je od strane posjetitelja i sudionika za izvrsnu prezentaciju grada Orahovice i njenih vina. Izložbeni štand TZ-a, bogat materijalima promidžbe grada Orahovice i raznih manifestacija, potaknuo je posjetitelje festivala da saznaju više o Orahovici, a ono što je najvažnije mnogi su izrazili želju za dolaskom.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)