U Gornjem Bazju obilježena 26. obljetnica osnivanja HDZ-a za općinu Lukač

U Društvenom domu u Gornjem Bazju održana je svečanost obilježavanja 26. obljetnice osnivanja i rada Općinskog odbora HDZ-a općine Lukač. Uz domaćine na čelu s predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a Lukač Đure Bukvića obljetnici su nazočili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić, dopredsjednik ŽO HDZ-a VPŽ i ministar Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, predsjednik GO HDZ-a Virovitica gradonačelnik Ivica Kirin, predsjednik OO HDZ-a Suhopolje načelnik Marijan Brlek, predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski VPŽ Sanja Kirin, predsjednik Mladeži HDZ VPŽ Milan Krmpotić te mnogobrojno članstvo i simpatizeri stranke.
Nazočnima se prvi obratio domaćin, predsjednik OO HDZ Lukač i načelnik općine Lukač Đuro Bukvić:
– Hrvatska demokratska zajednica je od svojeg osnutka na području općine Lukač prolazila kroz turbulencije. Nismo bili 8 godina na vlasti u općini Lukač. Tri mandata za redom sada smo dobili potporu naših birača i to rezultatima koji su među najboljima na području Virovitičko-podravske županije. To nešto govori o radu u ovoj općini, a iza rada u ovoj općini stoji HDZ. I to HDZ koji ne činim samo ja, niti samo ministar Tomislav Tolušić ili samo saborski zastupnik Josip Đakić. Mi sami ne činimo HDZ, jer bez vas, koji ste uz nas, smo ništa. Vi ste ta snaga općine Lukač i svi znamo da Hrvatska demokratska zajednica nema alternative na području naše općine. Hvala vam svima što ste dali potporu HDZ-u da nastavimo dalje s projektima. Posebnu zahvalu želim poslati gospodarstvenicima na području općine Lukač, koji su u ovim teškim vremenima zadržali radna mjesta. Siguran sam da s ovom novom Vladom će krenuti i natječaji koji će otvoriti još radnih mjesta. Imamo spremnu dokumentaciju za apliciranje i samo čekamo otvorenje natječaja – istaknuo je Đuro Bukvić.
Sve prisutne pozdravio je i predsjednik Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije Milan Krmpotić koji je pozdravio sve nazočne, čestitao na još jednoj obljetnici i zahvalio se na 26 godina vjernosti.
– Zahvaljujem se posebno mladeži ove općine na svim odrađenim akcijama, na svim odrađenim izborima. Počevši od izbora za predsjednicu RH, na kojima je Mladež odradila sve što je mogla, i rezultati su tu. Isto tako i na EU izborima, izborima za vijeća mjesnih odbora te konačno i na parlamentarnim izborima koji su i bili najvažniji u posljednje 4 godine.
U ime svih načelnika i gradonačelnika s područja Virovitičko-podravske županije prisutnima se obratio i predsjednik GO HDZ Virovitica gradonačelnik Ivica Kirin:
– Naš jedini zadatak, kao jedine stranke u RH koja radi kako treba, da pripremljene projekte apliciramo na nadolazeće natječaje. Jedan od najbitnijh projekata je cesta do Virovitice, jer to znači razvoj. Razvoj općine Lukač, grada Virovitice i cijele Virovitičko-podravske županije. Danas imamo priliku da u sljedeće 4 godine napravimo nešto. Imamo ministra Tolušića u ministarstvu iz kojeg možemo povući sredstva… Mladi nam odlaze, nije lako, ali zato smo svi skupa ovdje da ostanemo ovdje i stvorimo Hrvatsku mjestom iz kojeg se neće odlaziti. Jer samo se od rada može živjeti, a za to se moramo potruditi svi zajedno. Nismo ni mi idealni, ali boljih od nas nema – naglasio je Ivica Kirin.
Nazočne je pozdravio i dopredsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić:
– Da nije bilo vašeg glasa, ni ja ne bih bio u Zagrebu na mjestu ministra. I taj rad i vaše zalaganje dovelo je do toga da smo zastupljeni i u Vladi i u Saboru. U ovih 26 godina bilo je i uspona i padova. Kad smo pogriješili išli smo se odmoriti 4 godine, ali smo se uvijek vratili pametniji, spremniji za promjeniti stvari nabolje. Vratio sam se danas popodne iz Bruxellesa i svi tamo kažu, hvala Bogu da je došla normalna ekipa, jer ono što ste imali zadnje 4 godine je katastrofa. Zadnje 4 godine šutali su se s nama. I ona priča o Perkoviću, nisam mislio da je to učinilo neku veliku štetu, ali danas sam shvatio što je to zapravo napravilo. Zbog toga su nas stopurali gdje god su stigli. Srećom to je sve gotovo, promijenit ćemo stvari na bolje. U EU nemamo nikoga, a mogli smo imati nekoga tko bi odrađivao za RH, ali zato što smo bili glupi i nesposobni u posljednje 4 godine, to nemamo. Ne smijemo zaboraviti da imamo 10,7 mlrd eura, a od toga smo potrošili samo 1,3%. To je katastrofa. Moramo se potruditi svi zajedno i kroz projekte povući sve što možemo iz EU. To će promjeniti sliku i ove županije i općine Lukač.
Nazočnima se obratio predsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije saborski zastupnik Josip Đakić.
– Ovo su dani kada se trebamo sjetiti utemeljitelja, jer trebalo je imati hrabrosti ustati u tim olovnim vremenima. Zahvaljujem se svima koji su s nama još uvijek. I hvala vam što ste bili s nama u svim političkim bitkama do sada. Iza nas su pobjede koje smo zajedno ostvarili i koje su iznjedrile neke ljude koji su u vrhu države. Danas kad imamo ministra Tolušića, sve će biti lakše. Smatram da zaslužujemo još ljudi, ali stjecajem okolnosti nismo uspjeli do kraja ostvarit naše ciljeve. Imati ministra je čast i ponos ove županije. Imali smo Ivicu Kirina, a danas imamo Tomislava Tolušića. On će skupa s još nekim ljudima, s Tomislavom Bobanom na čelu DUUDI-ja, ali i sa mnom u Saboru, ostvariti nešto za ovu županiju. Vidjet ćemo na kraju hoćemo li napraviti više nego oni koji su bili na vlasti protekle 4 godine – kazao je u uvodu Josip Đakić i dodao:
– Ova godina je presudna za Hrvatsku i svi smo dužni raditi i ostvariti zadaće koje su pred nama. Pred nama su i unutarstranački izbori s kojima krećemo već krajem sljedećeg tjedna. Nadamo se da će i dalje stranku na svim razinama voditi ljudi koji su do sada pobjeđivali. Pred nama su i dalje izazovi i nikad, mi koji radimo, nemamo mira. Uvijek imamo neke izbore, uvijek težimo boljitku svojeg naroda i države Hrvatske. Kandidat kojeg je prodložio predsjednik Karamarko za ministra branitelja, Milijan Brkić, je jedini kandidat HDZ-a i smatram da je najbolji izbor za ministra. Nadam se da će i na lokalnoj razini uskoro predstojnici i ravnatelji državnih institucija, pa i bolnice biti smjenjeni. Raditi i služiti Domovini izuzetna je čast i zadovoljstvo. HDZ je stranka koja nema alternative. Ona je domoljubna, ona je u Europi priznata i prepoznata, a tako će ostati i dalje. Budimo zajedno na putu izgradnje i oporavka jer samo zajedno možemo učiniti Hrvatsku boljom – zaključio je Josip Đakić. (www.hdz-vpz.com)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content