Info dan Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG V-A, u Virovitici 6. travnja

Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. jedan je od programa Europske teritorijalne suradnje koji predstavljaju značajan dio Kohezijske politike Europske unije. Programi u okviru Europske teritorijalne suradnje – u novoj financijskoj perspektivi objedinjeni pod brendom INTERREG – doprinose jačanju ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije Europske unije baveći se problemima koji nadilaze granice između različitih zemalja ili regija.

Interreg V-A program suradnje Mađarska-Hrvatska u okviru Prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga organizira niz radionica u programskom području s ciljem informiranja potencijalnih korisnika o svim aspektima pripreme projektnih prijedloga.

Jedna od informativnih radionica će se održati u Virovitici, 6. travnja (srijeda), s početkom u 10 sati u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije d.o.o., Ulica Poduzetnička zona II 18.

Također, biti će održan i Forum za traženje projektnih partnera, uz sudjelovanje organizacija s obje strane granice, s početkom u 13 sati, za prioritetne osi 3.Suradnja i 4. Obrazovanje.

Glavna svrha programa prekogranične suradnje financiranih iz EU fondova je smanjiti negativne učinke granica kao administrativnih, pravnih i fizičkih zapreka, riješiti zajedničke probleme i iskoristiti neiskorištene potencijale Cilj prekogranične suradnje usmjeren je na rješavanje zajedničkih izazova koji su zajednički identificirani u pograničnim regijama.

Prvi poziv je otvoren do 31.svibnja 2016., u 17 h (po srednjeuropskom vremenu), a što je i isključivi rok za dostavu projektnih prijedloga.

Stopa sufinanciranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi do maksimalno 85%, dok preostalih 15% trebaju osigurati projektni partneri iz vlastitih izvora.

Ukupan proračun Programa suradnje iznosi 73.900.027 eura. Ukupan doprinos Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 60.824.406 eura.

(www.enkubator.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content