Mališani iz Songee u Tanzaniji prvi puta krenuli u vrtić koji su namještajem opremili članovi drvnog klastera VIRIDIS

Još 2013. godine smo pisali kako su članovi drvnog klastera Viridis izradili su donirali namještaj za dječji vrtić u sirotištu sv. Ante u Songei u Tanzaniji. Osim humanitarnog cilja želja im je bila i pokazati jedinstvo svih članova klastera. Začetnik ideje je Krunoslav Kovač, a odazvali su joj se odmah svi s oduševljenjem.

Tako su s područja Virovitičko-podravske županije u Tanzaniju stigli ormari, klupe i stolovi posebno dizajnirani za tu humanitarnu akciju, a u njoj su sudjelovali VIDRA-agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – Ciprijanović i Pan parket iz Orahovice, Palković, Elektromehanika Došen i Paneli Matasić iz Virovitice, Hrastico iz Pitomače, Krunoslav Kovač, Ured ovlaštenog arhitekta Virovitica, te VIRIDIS-drvni klaster Virovitičko-podravske županije.

songea1Sredinom prošlog mjeseca su u po prvi put u klupe vrtića sv. Ante sjeli mališani iz Songee.

U cilju prikupljanja sredstava za gradnju i opremanje vrtića organizirane su brojne humanitarne akcije, izložbe i predavanja.

Udruga za pomoć siromašnima u domovini i svijetu “Kolajna ljubavi” osnovana je s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Voditeljica Udruge Ivana Parlov, nakon godine dana volonterskog misijskog iskustva među najsiromašnijima u Tanzaniji potaknula je svoje prijatelje, sumještane i poznanike da pomognu ublažiti tužnu svakodnevicu najpogođenijih i onih najmanjih. Stoga je Udruga pokrenula akciju izgradnje sirotišta, odnosno prihvatilišta u Songei, najsiromašnijem gradu Tanzanije s ogromnim postotkom siročadi i djece “s ulice” koja su u ovakve neprilike dospjela zbog kobnih smrti svojih roditelja. Gradnja sirotišta dovršena je u srpnju 2010. godine sa svrhom da bude novi dom za 50-ero djece, a sagrađeno je na crkvenom zemljištu koje je u tu svrhu darovala Songeanska nadbiskupija. Nakon izgradnje krenulo se s uređenjem interijera kako bi se mogla useliti prva dječica. (www.icv.hr; Facebook: Kolajna ljubavi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content