Foto: „Math is fun!“, e-Twenning projekt razredne nastave

Projekt „Math is fun“ jedan je od projekata koji se provodio putem e-Twenning portala. Projekt su osmislile učiteljice Helena Louzeiro iz Portugala i Barbara Wawrzacz iz Poljske, a u projektu su sudjelovale učiteljice i učitelji iz Portugala, Poljske, Italije, Turske te učiteljice 2. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina: Jasminka Kesegić i Dijana Vuković. Projekt je bio namijenjen učenicima od 1. do 5. razreda, a provodio se tijekom siječnja i veljače 2016. Cilj projekta bio je promicati zabavne aktivnosti primjenjujući nastavne sadržaje iz matematike.

U projekt su se s učeničkim radovima uključile i učiteljice Gordana Kovač, Vesna Bićanić, Sanela Tot i Sanja Hmelik.

Učenici su kroz različite aktivnosti otkrivali geometrijske likove u različitim oblicima, crtali ili slagali različite oblike (životinje, građevine, prijevozna sredstva, ljude) koristeći geometrijske likove, sudjelovali u stvaranju zajedničkog oblika svih sudionika projektu te su iskoristili taj zajednički oblik za svoju završnu aktivnost (izrada okvira i majica s uzorkom). Osim što su učenici kroz aktivnosti razvijali svoje matematičke sposobnosti, razvijali su i vizualno zapažanje, suradnju, međusobnu komunikaciju, te govornu i pisanu komunikaciju na engleskom jeziku.

Kroz projekt učenici su uvidjeli da matematika može biti zabavna, da ako dobro promatraju, mogu ju uočiti posvuda i da kroz dobru suradnju mogu postići puno.

(os-jkozarca-slatina.skole.hr)

Invalid Displayed Gallery