Mato Anić novi predsjednik Udruge “Sveti Vinko”

Na održanoj godišnjoj izvještajno-izbornoj skupštini vrovitičke Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko”, održanoj u Restoranu “Škola” u Virovitici, za predsjednika je u novom četverogodišnjem mandatu jednoglasno izabran Mato Anić. Osim toga izabran je i novi Izvršni odbor, a čine ga Zlatko Barčan, Damir Brcković, Lovro Dvojak, Zlatko Pleša, Luka Škala, Rajko Teodorović, Alen Volenik i Josip Zdeličan. U novom Nadzornom odboru su Željko Cenger, Milan Gomerčić i Neven Kovač.
Izvješće o radu u prošloj godini podnio je dosadašnji predsjednik Zlatko Pleša, a Plan rada za ovu godinu, novozabrani predsjednik Mato Anić. U oba izvješća akcent je stavljen ka težnji povećanja broja članova, jer sadašnja brojka od 92 člana znatno je manja od nekadašnje kada ih je bilo daleko iznad stotine. Osim toga članovi su pozvani na veću aktivnost u sudjelovanju rada ove udruge ali i razmjeni vinarskih i podrumarskih iskustava, a sve s ciljem što kvalitetnijih vina na budućim ocjenjivanjima.
Inače, na nedavnom ocjenjivanju vina na Viroexpu, “Sveti Vinko” je od 146 vina dobio 18 zlatnih, 87 srebrnih i 21 brončano odličje. Sve nazočne tom prigodom pozdravila je predstavnica HGK – Županijske komore Virovitica Andrea Poslek, tajnik HOK-a Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Božidar Jeremić, a u ime Grada Virovitice zamjenik gradonačelnika Ivan Sić. (www.icv.hr, bs, Fotografije: Bruno Sokele)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content