Međunarodni dan osoba s Down sindromom prvi u Plana rada za 2016. Udruge za Down sindrom VPŽ

U prostoru Udruge održana je godišnja skupština Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije. Nakon što je predsjednica Udruge Sandra Matošina Borbaš iznijela Godišnji i Financijski izvještaj za 2015. godinu, predstavila je Plan rada za 2016. godinu, koji je jednoglasno usvojen. Iz Plana rada za 2016. godinu predsjednica je istaknula obilježavanje Međunarodnog dana osoba s Down sindromom, koji se svake godine obilježava 21. ožujka kao podsjetnik na način nastajanja Down sindroma – trisomija 21 para kromosoma.

U gradu Virovitici, kao županijskom središtu, obilježili bi ga nizom aktivnosti:
• Promocijom knjige “Budi dobar kao Jan” u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, 17. ožujka u 18 sati. Knjiga govori o školovanju dječaka Jana, dječaka s Down sindromom. Knjigu piše učiteljica u formi dnevnika, i kroz nju se vide svi njezini strahovi, nedoumice, uspjesi i veselja.
• Projekcijom filma “Lijepo mi je s tobom znaš” u OŠ Vladimir Nazor Virovitica, tijekom ožujka za učenike 7. i 8. razreda
• Izložbom fotografija i prigodnom priredbom u Gradskom muzeju Virovitica, 21. ožujka u 18 sati. Izložba fotografija Olivera Bešlića, Matije Rođaka i Ivana Borbaša – aktivnosti Udruge za Down sindrom VPŽ. Prigodni program učenika OŠ Vladimir Nazor Virovitica, Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky i Plesnog centra Creative Box.

Godišnji izvještaj za 2015. godinu Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content