Međužupanijska Smotra GLOBE škola

Srednja škola Marka Marulića Slatina bila je 30. ožujka 2016. godine škola domaćin Međužupanijske Smotre GLOBE škola na području Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Na Smotri su sudjelovale: Osnovne škole Eugen Kumičić i Josip Kozarac iz Slatine, Osnovne škole Ivana Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor iz Virovitice te Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Gimnazija Petar Preradović iz Virovitice, Tehnička škola iz Daruvara i Srednja škola Marka Marulića Slatina.

GLOBE škole provode mjerenja i istraživanja iz područja prirodoslovlja na atmosferskim, hidrološkim i pedološkim postajama. Voditelji GLOBE Programa poučavaju učenike kroz GLOBE protokole mjerenja o važnosti opažanja u prostoru za dobrobit okoliša te istraživačkim radom razvijaju vrijednosti održivog razvoja za dobrobit uže i šire zajednice.

Ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Darko Špoljarić upoznao je sudionike Smotre s radom Škole te zaželio uspjeh svim školama u njihovom daljnjem radu u GLOBE Programu. Voditeljica Međužupanijskog vijeća Sanja Klubička otvorila je Međužupanijsku Smotru GLOBE škola. Međužupanijsko povjerenstvo za ocjenu rada GLOBE škola u zadnjih godinu dana na području mjerenja, istraživanja i suradnje škola s ostalim institucijama u užoj i široj okolici činili su: Sanja Klubička, Tehnička škola iz Daruvara, Ružica Vujić, Osnovna škola Josipa Kozarca iz Slatine i Jasna Razlog Grlica, Osnovna škola Ivana Brlić-Mažuranić iz Virovitice. Povjerenstvo je poslušalo prezentacije učenika prijavljenih osam GLOBE škola.

U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje GLOBE Program provodi se na području obrazovanja u Republici Hrvatskoj od 1996. godine. Povodom 20 godina provođenja GLOBE Programa, osposobljavanjem nastavnika za provođenje GLOBE protokola istraživanja okoliša i brojnim projektima koje učenici i njihovi mentori prezentiraju na Državnoj Smotri GLOBE škola, Srednja škola Marka Marulića Slatina i GLOBE grupa škole u suradnji sa Zavičajnim muzejem Slatina i Vatrogasnim društvom Slatina organizirali su fotografiranje milenijske fotografije brojke 20 sa svim sudionicima ovogodišnje Međužupanijske Smotre GLOBE škola na području Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak ugostila je sudionike Smotre.
Predsjednica Povjerenstva Sanja Klubička nakon rada Povjerenstva izrazila je veliko zadovoljstvo u radu svih GLOBE škola u području održivog razvoja, prezentacijskih vještina učenika i izrazila želju da se u istom sastavu vide na Državnoj Smotri GLOBE škola koja će se održati od 10. do 12. svibnja 2016. godine u Zadru.

(www.icv.hr, mg; Foto: Matija Gosler)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content