Ministar Tolušić i gradonačelnik Ivica Kirin na konferenciji „Financiranje projekata društvenog i gospodarskog razvoja RH iz fondova EU“

U srijedu 16. ožujka u Zagrebu je otvorena Druga godišnja razvojno-financijski konferencija „Financiranje projekata društvenog i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske iz fondova EU“ u organizaciji Filipović – poslovnog savjetovanja d.o.o..
Konferenciju je otvorio ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić. U svojem je obraćanju ukazao da će nam iz fondova Europske unije u ovom programskom razdoblju biti dostupno oko 10.7 milijardi eura. Zato je bitno da se u strateškom cilju potpunog iskorištenja alokacija ujedine institucije, lokalna i regionalna samouprave, privatni sektor, znanstvena zajednica i udruge civilnog društva. Ministarstvo regionalnog razvoja Tolušić vidi prvenstveno kao partnera u tom procesu.

2.Razvojna-konferencija-16.03.2016-88Kao jedan od sudionika panela pozvan je bio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je govorio o iskustvima u provedbi EU projekata odnosno o provedbi strukturnih i investicijskih fondova 2007. – 2013. i 2014. – 2020. kao i o primjerima dobre prakse i nadahnućima za nove projekte.

2.Razvojna-konferencija-16.03.2016-158Dvodnevna konferencija okuplja na jednom mjestu predstavnike institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, razvojnih agencija, banaka, konzultanata i udruga zainteresiranih za projekte koji se mogu financirati europskim sredstvima. Uz teme o iskustvima u provedbi EU projekata razgovarat će se i o praktičnim primjerima projekata, ruralnom razvoju, energetskoj učinkovitosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća.

2.Razvojna-konferencija-16.03.2016-213

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content