Obilježena 26. obljetnica HDZ-a Sopje

Prije samog početka središnje proslave 26. obljetnica osnutka HDZ-a za općinu Sopje položen je vijenac i zapaljene su svijeće za sve umrle i poginule članove HDZ-a općine Sopje. Nakon odavanja počasti umrlim i poginulima, u Mjesnom domu u Sopju održana je proslava 26. obljetnice osnutka. Nazočni su bili saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ VPŽ Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec, tajnik mladeži HDZ-a VPŽ Siniša Horvat, predsjednici općinskih odbora HDZ-a i načelnici općina, Željko Vencl iz Nove Bukovice, Mate Damjan iz Crnca, Marijan Brlek iz Suhopolja, Tomislav Durmić iz Zdenaca i Mirko Rončević načelnik općine Čađavica. Uz njih obljetnici su nazočili i Branko Tušek predsjednik općinske organizacije HSS-a Sopje, utemeljitelji prvog ogranka HDZ-a na podravsko-slatinskom području te veliki broja članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice.
Na samom početku nakon intoniranja himne i odane počasti za sve poginule hrvatske branitelje, članove HDZ-a i prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik općine Sopje Josip Granjas, čestitavši svima 26. obljetnicu posebno je istaknuo osnivače i članove inicijativnog odbora koji su 24. ožujka 1990. godine imali hrabrosti osnovati ogranak HDZ-a za općinu Sopje. HDZ se borio za boljitak ove općine u devedesetim a danas se bori za boljitak što većeg standarda na prostoru cijele općine kako mladi ne bi odlazili iz Sopja, iz županije ali ni iz Hrvatske, rekao je Granjaš nabrojavši realizirane projekte gdje je posebno istaknuo izgradnju i sanaciju domova, po mjesnim odborima i brojne projekte koji su bitni za razvoj općine Sopje:
– Radilo se puno na projektnoj dokumentaciji i ima se dosta toga spremno za EU fondove a posebno ču istaknuti projekt sa Mađarskim gradom Barcom gdje će se raditi most na Županijskom kanalu, asfaltirat će se cesta do šetnice na Dravi i biciklističke staze kako bi se i turistička priča zaokružila – rekao je Granjaš.
Prisutnima se obratio i tajnik mladeži HDZ-a VPŽ Siniša Horvat nakon koga je sve prisutne u ime nazočnih načelnika pozdravio Josip Nemec, gradonačelnik grada Orahovice.
Obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanje Bošnjak čestitavši prisutnima 26. obljetnicu dala je podršku radu općine pohvalivši trud koji uložen u povlačenju sredstava iz raznih fondova.
Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ Josip Đakić u svom se govoru ponajprije prisjetio osnivanja HDZ-a, hrabrosti i odvažni ljudi da ostvare dugogodišnji san svih Hrvata, slobodnu Hrvatsku:
– Ostvarili smo sve osim jednog cilja koji je ostao, a dr. Franjo Tuđman ga je zacrtao, njega u ovih 26 godina nismo ostvarili, to je blagostanje, blagostanje svih građana Republike Hrvatske, napredak i boljitak za svakog od nas, taj cilj još nismo dostigli i vjerujemo da će nova vlada sastavljena od Domoljubne koalicije i onih koji nas podupiru u Mostu biti i ostvaren. Služenje domovini velika je čast, čast i obaveza, najveća onih koji obnašaju najveće dužnosti, obaveza nas saborskih zastupnika ali jednako tako i načelnika, gradonačelnika i župana, svi smo obavezni služiti svom narodu kroz cijeli dan pa i noću i bilo u kojem vremenu dužni smo bdjeti nad narodom koji je zaslužio boljitak, napredak, ljepši, bolji i bogatiji život – rekao je Đakić. (www.hdz-vpz.com)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content