Na Odjelu za pedijatriju nabavljen novi inkubator

Na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Virovitica nabavljen je novi inkubator za intenzivnu skrb novorođenčadi. Visoko sofisticirani uređaj za zbrinjavanje vitalno ugrožene novorođenčadi nastavak je ulaganja u kvalitetu zdravstvene skrbi na tome Odjelu.
– Bez dobre, sofisticirane opreme ne možemo primjereno zbrinjavati najugroženiju populaciju, a u našoj bolnici od 650 poroda godišnje, 30 do 50 djece zahtjeva zbrinjavanje kroz inkubatore, reanimaciju i potpornu terapiju. Zaista smo sretni što je ovako dobar inkubator nabavljen za Odjel za pedijatriju jer vitalno ugrožena novorođenčad bez takvih uređaja ne bi preživjela – kazala je voditeljica Odjela za pedijatriju Edita Smiljanić.
Uz novi inkubator vrijedan 156.250,00 kuna, a čija je nabava financirana novcem iz decentraliziranih sredstava, na Odjelu za pedijatriju još su dva slična uređaja. Ranije je nabavljen i reanimacijski krevetić čime su potrebe Odsjeka za neonatologiju potpuno zadovoljene.
– Kontinuirano nabavljamo novu opremu potrebnu Odjelu za pedijatriju i time dokazujemo da nam je briga za zdravlje naših najmanjih pacijenata i kvaliteta zdravstvene skrbi u Općoj bolnici Virovitica prioritet u poslovanju – istaknula je sanacijska upraviteljica Marijana Živko. (www.bolnica-virovitica.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content