Održana godišnja izvještajna skupština ZU HVIDR-e VPŽ

Odavanjem počasti kraj Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Mjesnom groblju u Cabuni, gdje je između ostalih nazočila i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec i načelnik Općine Nova Bukovica Željko Vencl, započelo je održavanje godišnje izvještajne skupštine Zajednice udruga HVIDR-e Virovitičko-podravske županije čiji se radni dio održao u prostorijama Mjesnog doma Cabuna.
Tom prigodom predsjednik Zajednice Nenad Križić podnio je izvješće o radu ove najbrojnije i zasigurno najaktivnije braniteljske udruge koja zajedno sa Hvidrama Virovitica, Slatina i Orahovica broji 453 člana i potpisuje brojne organizacije braniteljskih događaja na području naše županije, među kojma je i organizacija Hodočašća Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj. Istim tempom Zajednica udruga Hvidri, kako je rečeno na skupštini, nastaviti će i u 2016. godini.
Tom prigodom Nenad Križić skrenuo je pozornost na tužnu činjenicu da se svake godine smanjuje broj članova, jer poznato je da Hrvatski ratni vojni inalidi zbog posljedica tjelesnih i psihičkih oštećenja zadobivenih u Domovinskom ratu, umiru mlađi od ostale populacije. Pozvao je i sve one koji nisu dovoljno aktivni u radu, da se više angažiraju u aktivnostima koje Zajednica zajedno sa svojim udrugama provodi tijekom cijele godine, neovisno radi li se o obilježavanjima važnijih obljetnica, edukativnim predavanjima ili sportskim i društvenim aktivnostima, koje osim poboljšanja kvaliteta rada udruge, imaju i znatan utjecaj na kvalitetu življenja pojedinca.
Nenad Križić tom prigodom zahvalio je i svim vrijednim i aktivnim članovima na čelu s predsjednicima HVIDR-e, Virovitica, Slatina i Orahovica, Mirkom Poljancem, Matom Bubašem i Damirom Vratkovićem, ali i svima onim braniteljskim udrugama s kojima imaju dobru suradnju Posebnu zavalu Križić je uputio i lokalnoj samoupravi, Virovitičko-podravskoj županiji sa svojim gradovima, općinama i Mjesnim odborima, te brojnim gospodarstvenicima i donatorima bez kojih rad Zajednice udruga Hvidri ne bi bio moguć. (www.icv.hr, bs, Fotografije: Bruno Sokele)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content