Održana konferencija “Javna nabava kao generator gospodarskog rasta“

U srijedu, 30. ožujka u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva gospodarstvo, održana je konferencija “Javna nabava kao generator gospodarskog rasta“.

Konferenciju su otvorili Tomislav Panenić, ministar gospodarstva RH i Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Cilj je ove konferencije potaknuti širu raspravu o problematici javne nabave, uključujući i raspravu o novom Zakonu o javnoj nabavi. Putem dvaju panela razgovarano je o: problemima na koje poduzetnici nailaze u javnoj nabavi, praksama EU zemalja, uspješnim primjerima iz Republike Hrvatske i smjernicama za poboljšanje sustava javne nabave.

Na konferenciji je predstavljen i online katalog hrvatskih proizvoda – novi alat za povećanje udjela malih i srednjih tvrtki u postupcima nabava, kojim se želi upoznati ulagače da u Hrvatskoj postoje proizvodi koji kvalitetom i cijenom ne odstupaju od konkurentnih stranih proizvoda.

Na konferenciji su bili nazočni i predstavnici poslovne zajednice (tvrtki i institucija) s područja Virovitičko-podravske županije.

(HGK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content