Općina Špišić Bukovica sufinancira energetsku obnovu OŠ August Cesarec

U prostorijama Općine Špišić Bukovica održana je 32. sjednica Općinskog vijeća Špišić Bukovice. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Majstorović, a uz vijećnike prisustvovali su i načelnik općine Hrvoje Miler, zamjenik načelnika Rudolf Ilić te predsjednik tvrtke Plin Vtc Zvonko Kožnjak.

Na sjednici je usvojeno, između ostalog, Izvješće o radu općinskog načelnika općine Špišić Bukovica za 2015. godinu te Izvješće o utrošku sredstava ostvarenih od zakupa, prodaje i dugogodišnjeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Sredstva su utrošena uglavnom u kupnju zemljišta, odnosno pilićarnika, a ostali dio je utrošen na saniranje poljskih puteva. Donesena je i odluka o odabiru izvođača radova na obaveznoj preventivnoj deratizaciji na području općine, a to je tvrtka Asanator iz Osijeka.

Vijećnici su donijeli i odluku o sufinanciranju energetske obnove zgrade Osnovne škole August Cesarec Špišić Bukovica. Vrijednost radova je 1,8 milijuna kuna, a sufinanciraju ih Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravska županija i Općina Špišić Bukovica. Također, OŠ August Cesarec oslobođena je plaćanja komunalnog doprinosa za pomoćnu zgradu (garažu) te će se ta sredstva moći utrošiti u poboljšanje uvjeta školovanja.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content