Orahovački vatrogasci proslavili 134 godine postojanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica 6. ožujka 2016. godine, svečanom je Skupštinom obilježilo 134. godine uspješnog djelovanja. Skupštini je nazočio velik broj vatrogasaca, članova društava prijatelja iz cijele Slavonije te dopredsjednik VZ VPŽ Dragan Medvedović, predsjednik VZ Orahovica Petar Čačinović te orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Izvješće o radu društva podnio je član Upravnog odbora Darko Šramek dok je o radu operative govorio zapovjednik Robert Orina. U oba izvješća bio je vidljiv iznimno aktivan rad društva, a ono što je najvažnije, najmanje je bilo požarnih intervencija:
– „Svima koji su i malo doprinijeli što boljem i kvalitetnijem radu ovog društva, zahvaljujem i želim da nastavimo i u buduće pomagati onima kojima je naša pomoć potrebna. Svi navedeni poslovi ne bi bili mogući bez svesrdnog zalaganja i truda članova DVD koji su nesebično odvajali svoje slobodno vrijeme i uvijek se spremno odazivali na pozive za sve vrste intervencija. Takve ljude treba cijeniti i poštivati u svim segmentima života“. – rekao je između ostalog zapovjednik Orina. Nakon financijskog te izvješća Nadzornog odbora, jednoglasno je donesena i Odluka o članarini, a potom se pristupilo podjeli vatrogasnim spomenica i zahvalnica. Tako su za 10 godina rada vatrogasne spomenice dobili Tomislav Šebalj, Tin i Zvonko Virag i Mateja Koleno, za 30 godina Mato Koleno i Darko Šramek, za 40 godina Branko Zeman te za punih 50 godina uspješnog i aktivnog rada vatrogasnu spomenicu u diplomu dobio je Ervin Kovač:
– „Ovo je uistinu velika čast i posebno priznanje za mene. Mogu reći da je 50 godina jako brzo prošlo. Ponosan sam što sam ovako velik broj godina član ovog društva i ove plemenite organizacije. Za mene je biti vatrogasac oduvijek bio poseban dio života i zato poručuje svima mladima da se priključe radu u vatrogastvu koje čovjeka čini boljim, spremnijim i uspješnijim.“ – rekao je Kovač. Zahvalnice su dobili i članovi Puhačkog orkestra, jedinog vatrogasnog u županiji. Za 10 godina Klara Matek, za 15 godina Anja Međimurec, Matej i Benjamin Žagar te Vlatka Zorc i za 20 godina Suzana Žagar, Marlena Brstilo-Čičković i Bojan Zorc. Rad društva pozdravili su dopredsjednik VZ VPŽ Dragan Medvedović, predsjednik VZ Orahovica Petar Čačinović te orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je pohvalio iznimno aktivne orahovačke vatrogasce koji uz svoj redovan posao, rade mnoštvo drugih poslova za potrebe grada. Gradonačelnik je još spomenuo investiciju za novi vatrogasni dom i zamolio vodstvo društva da proba što prije ishoditi građevinsku dozvolu jer ona je stavka bez koje se ne može takav projekt prijaviti za financiranje iz EU fondova. Gradonačelnik je na kraju pohvalio rad s djecom i zaželio društvu uspješan rad u budućnosti. Nakon završetka svim damama nazočnima na skupštini uručena je po jedna ruža povodom nadolazećeg Dana žena.

(www.orahovica.hr)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content