Pitomačanka Marta Šimić Mrzlečki bit će jedna od troje voditelja središnjeg Dnevnika HTV-a

Od ponedjeljka 14. ožujka središnja informativna emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Dnevnik doživjet će promjene. Dnevnik će ubuduće umjesto voditeljskoga para ponovno imati jednoga voditelja ili jednu voditeljicu. Tako će ga voditi i uređivati dugogodišnji novinari, reporteri i urednici Hrvatske radiotelevizije Mirjana Posavac, Branimir Farkaš i Marta Šimić Mrzlečki, koja tu emisiju vodi unazad godinu dana. Emisiju će ubuduće uređivati i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski.
Evo što je o tome kazala Marta Šimic Mrzlečki:
– Svaki je Dnevnik nešto novo. To je najvažniji pregled aktualnih vijesti iz zemlje i svijeta. Uvijek imam isti cilj, a on je – dati gledateljima točnu i objektivnu informaciju – podcrtala je Marta Šimić Mrzlečki.
Marta Šimić Mrzlečki, je završila Gimnaziju Petra Preradovića Virovitica i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, a dulje od desetljeća radi na Hrvatskoj radioteleviziji, prvo kao novinarka i voditeljica bjelovarske Županijske panorame, a potom kao voditeljica emisije Dobro jutro Hrvatskam te urednica i voditeljica emisije Hrvatska uživo. Posljednjih godinu dana voditeljica je Dnevnika, a posljednjih nekoliko godina, jedna je od voditeljica Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači.
IMG_6933
Vršiteljica dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa (IMS) Hrvatske radiotelevizije Katarina Periša Čakarun ističe kako će glavne odlike Dnevnika biti – objektivnost, informativnost i sadržajnost.
– Političke obojenosti neće biti, usredotočiti ćemo se na ljude, na njihove probleme, ali i na uspjehe – poručila je uoči sutrašnjega prvoga Dnevnika u novome izdanju Katarina Periša Čakarun. (www.scena.hr, Fotografija: www.scena.hr i arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content