Pogledajte kako bi mogao izgledati adrenalinski park na Križnici

U prostorima općinske uprave Pitomače održana je prezentacija prostorno arhitektonskog projekta Adrenalinski zeleni park Križnica.

Prezentaciji projekta prisustvovali su načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednik Turističke zajednice općine Pitomača, pročelnik Voditelj Odsjeka za društvene djelatnosti Marinko Barčan, tajnik sportske zajednice Općine Pitomača Zlatko Novak i Irena Bosnić, pročelnica Odjela za turizam Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Prisutni su bili vrlo zadovoljni izlaganjem i sadržajem projekta. Zaključeno je da bi se realizacija projekta značajnije odrazila na gospodarski razvoj općine. Projekt predviđa otvaranje tridesetak novih radnih mjesta.

Autorski tim prezentirao je koncept projekta: Dio otoka Križnice osmisliti u Adrenalinski zeleni park.

Turistička destinacija Križnica prepoznatljiva je po specifičnom geografskom položaju, očuvanoj prirodi i skladnom suživotu čovjeka i prirode. Projekt Adrenalinski zeleni park obuhvaća manji dio otoka Križnice, površine 21 ha.

Projekt preferira atraktivne adrenalinske i pustolovne programe koje je moguće doživjeti na prekrasnim predjelima uz rijeku Dravu. Projekt se fokusira na atraktivnom turizmu čiji su sadržaji predviđeni za obiteljski i team-building turizam. Međunarodnoj atraktivnosti projekta doprinijeti će i izgradnja graničnog prijelaza s Mađarskom na sjevernom dijelu Križnice.

Sve građevine u projektu planirane su kao modularni montažni moderno dizajnirani drveni elementi, bungalovi sa zelenim krovom. Svi moduli su podignuti na stupove, tip gradnje je sojenica, zbog plavljenja Drave. Ovaj sustav gradnje osigurava trajnost i korištenje sadržaja u svim vremenskim uvjetima. Planirano je 10 bungalova s 30+10 ležaja.

Projekt Adrenalinski zeleni park Križnica uključuje sljedeće sadržaje:

– Zona sporta i rekreacije
– Adrenalinski park – poligon
– Kamp s bungalovima i šatorima
– Plaža
– Dječje igralište
– Šetnice

U sastavu projekta izrađena je i detaljna Razvojna turistička karta zone Drava – Križnica, s ucrtanim postojećim i novoplaniranim sadržajima.

Autori prostorno arhitektonskog rješenja su: Krunoslav Kovač, Martina Tišljar i Neven Vlahović, a grafičke i promidžbene materijale izradili su: Ivan i Marko Kovač.

(www.pitomaca.hr)

POGLED_2_obradjeno - kopija

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content