Predstavljeni rezultati Istraživanja o potrebama i problemima mladih u Virovitičko-podravskoj županiji

U petak 11. ožujka 2016. godine u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije održana je 3. sjednica Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije na kojoj je jednoglasno usvojeno Izvješće o radu Savjeta mladih za 2015. godinu.
Predsjednica Savjeta mladih Sanja Sabolić predstavila je rezultate istraživanja o potrebama i problemima mladih u Virovitičko-podravskoj županiji koje je provedeno u razdoblju od 3. do 10 veljače 2016. godine. On-line anketu je ispunio veliki broj od 604 ispitanika – mladih osoba od 15 do 29 godina koje žive na području Virovitičko-podravske županije. Istraživanjem su pokrivena različita područja koja su od interesa za mlade: zapošljavanje, stanovanje, akademska mobilnost, slobodno vrijeme, obrazovanje te aktivnost mladih. Mladi su svojim odgovorima na 29 postavljenih pitanja izrazili svoje mišljenje o važnim temama te tako napravili prvi i važan korak kako bi se njihov glas čuo.

Svrha istraživanja je dobivanje informacija o problemima i preferencijama mladih u Virovitičko-podravskoj županiji kako bi djelovanje Savjeta bilo prilagođeno stvarnim potrebama mladih, a koje će Savjet mladih koristiti u planiranju svojih aktivnosti i izradi mjera u Programu za mlade Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr; foto: M. Bašić, I. Šemper)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content