Proizvođači duhana ovih dana se nalaze pred blokadama i ovrhama

Udruga hrvatskih proizvođača duhana Krupan list Virovitica, poslala je sljedeće priopćenje za medije:
“OPG-a koji se bave proizvodnjom duhana ovih dana imaju sve više problema oko plaćanja svojih obaveza prema Porezno upravi. Naime poznato je da proizvođačima duhana najveća godišnja rata PDV-a dolazi na naplatu tijekom veljače, a ove godine uz doprinose dolazi na naplatu i razlika poreza na dohodak. Stoga je u vrlo kratkom vremenskom periodu, porezno opterećenje jako veliko i proizvođači duhana nisu u mogućnosti to platiti, ako im se neisplati poticaj.
Tradicionalno svake godine isplata potpora za sektor duhana bila je potkraj siječnja do sredine veljače, no ove godine poticaji kasne, što uzrokuje neplaćanja obaveza prema poreznoj upravi.
S obzirom da banke nisu sklone poljoprivredi, proizvođači duhana ovih dana nalaze se pred blokadama i ovrhama. Temeljem toga, Udruga Hrvatskih proizvođača duhana “Krupan list” poslala je dopis Ministarstvu financija – poreznoj upravi, u kojem se traži, da ministar naputkom reagira i odgodi represivne mjere prema proizvođačima duhana od strane Porezne uprave, sve do isplate poticaja, kada bih proizvođači duhana izmirili sve svoje obaveze prema Poreznoj upravi”. Stoji u objavi za medije koju je potpisao predsjednik Udruge, Željko Aragović. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content