Provedba humanitarne akcije lige protiv raka Virovitičko – podravske županije pod nazivom „Cvijet za dan duže“ u Orahovici

Povodom DANA NARCISA – dana posvećenog prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, Liga protiv raka Virovitičko – podravske županije će dana 19. ožujka 2016. godine (subota) s početkom u 8,30 sati u centru grada Orahovice provoditi humanitarnu akciju pod nazivom „CVIJET ZA DAN DUŽE“.

Podjelom narcisa, odnosno prikupljanjem dobrovoljnih priloga, cilj akcije je prikupiti financijska sredstva za nabavu pribora za širokoiglenu biopsiju tumora dojke, koja bi se donirala radiološkom odjelu Opće bolnice Virovitica.

S obzirom da je broj oboljelih od karcinoma u stalnom porastu, kako na području Republike Hrvatske, tako i u našoj županiji, a s obzirom na teško financijsko stanje građana, uvidjela se potreba nabavke spomenutog dijagnostičkog pribora čime bi se našim sugrađanima omogućila dijagnostika u našoj županiji. Na taj način bi se smanjili troškovi odlaska u veće centre, dužina čekanja te smanjenje anksioznosti osobe koja očekuje dijagnostički postupak.

(www.icv.hr, www.orahovica.hr Foto: www.orahovica.hr )

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content