Pučko otvoreno učilište ostvarilo izvrsne rezultate u 2015. godini

Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine, održanoj 15. ožujka, Vijeće je detaljno analiziralo Izvješće o radu Pučkog otvorenog učilišta za 2015. godinu.

U 2015. godini Pučko otvoreno učilište Slatina posjedovalo je Rješenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za izvođenje 60 obrazovnih programa, od čega je jedan program osnovnoškolskog obrazovanja odraslih, 57 programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih te program izobrazbe za postizanje održive upotrebe pesticida koji je verificiran od Ministarstva poljoprivrede RH i program izobrazbe o gospodarenju otpadom koji je verificiran od strane Ministarstva zaštite okoliša i prirode. O kvaliteti i potrebi ovih obrazovnih programa svjedoči i broj upisanih polaznika koji je u 2015. godini iznosio 964, što je skoro tri puta više nego u prethodnoj godini. Učilište je provodilo osam obrazovnih programa u 24 razredna odjela te uz suradnju 28 vanjskih suradnika.

Smjernice rada Pučkog otvorenog učilišta pojasnila je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac: „Učilište je odabralo razvojni model kojemu je u središtu rada obrazovanje odraslih kao dio cjeloživotnog obrazovanja s ciljem izgradnje društva koje uči. Na ovaj način se Učilište, ali i grad Slatina, priključilo praksi europskih zemalja koje imaju slične obrazovne ustanove s velikim brojem raznolikih obrazovnih i kulturno-zabavnih programa, usmjerenih potrebama svojih građana za brzim i učinkovitim stjecanjem znanja, sposobnosti i kompetencija koje nosi novo doba“

Druga organizacijska cjelina Pučkog otvorenog učilišta Slatine je kinoprikazivački odjel koji je također ostvario zapažene rezultate. U 2015. godini prikazano je 89 filmskih projekcija, održane su 184 predstave. a ukupni broj posjetitelja prešao je brojku od 11 tisuća. Sve tri brojke svjedoče o značajnom povećanju u odnosu na prijašnje godine. Kontinuiranom rastu posjetitelja osim kvalitetnog rada djelatnika Učilišta doprinosi i suradnja sa Virovitičko-podravskom županijom:

„Zahvaljujući sufinanciranju Virovitičko-podravske županije u mogućnosti smo ponuditi najjeftinije kino ulaznice u Republici Hrvatskoj i to za svjetske kino hitove koje prikazujemo ažurno kao i kinematografi iz većih gradova.“- istaknula je ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac. Također je naglasila da Učilište i njegovi djelatnici kontinuirano rade na vraćanju „kino ugođaja“ u jedino kino u Virovitičko-podravskoj županiji, a u svrhu poboljšanja usluge i privlačenja što većeg broja posjetitelja.

Prostor i oprema kino dvorane su 2014. godine renovirani te sada kino dvorana sadrži 354 sjedeća mjesta većih dimenzija i udobnosti. Oprema kina je također modernizirana i to putem projekta ART CBC gdje je Učilište opremljeno digitalnim projekcijskim setom koji zadovoljava DCI certifikat. Zbog sudjelovanja na projektu ART CBC proračun Pučkog otvorenog učilišta je u 2015. godini bio manji i iznosio je milijun i 600 tisuća kuna, a Učilište je unatoč tome ostvarilo pozitivne rezultate poslovanja.

Dobar rad nije prošao nezapaženo te je POU Slatina u 2015. godini, na temelju odluke Gradskog vijeća grada Slatine, dobilo Srebrnu plaketu za dugogodišnji rad te iznimno zalaganje i doprinos očuvanju kinematografije na području Grada Slatine. Također, na svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije POU Slatina dodijeljena je Povelja zahvalnosti za iznimne rezultate i doprinos razvoju obrazovanja i kulture.(www.slatina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content