Sastanak s ravnateljima srednjih škola na temu upisa učenika u I. razred u novoj školskoj godini 2016./2017.

U srijedu, 2. ožujka, u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, u organizaciji županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu na čelu s pročelnicom Vesnom Šerepac, održan je sastanak ravnatelja srednjih škola s područja županije, a vezano za upis učenika u I. razred srednjih škola u novoj školskoj godini 2016./2017.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici HKG – Županijske komore Virovitica, Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Odjela za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji. Prezentacijom prošlogodišnjih upisa, s poteškoćama koje su se javljale tijekom upisa nazočne je upoznala Vesna Šerepac, a što je bio uvod u raspravu i definiranje prijedloga.

Ispred HZZ-a, Lahorka Weiss govorila je o preporukama za obrazovnu politiku, odnosno o kvalitativnim anketama koje pokazuju koja zanimanja na području županije treba smanjiti, a koja su deficitarna. Problem kod deficitarnih zanimanja, odnosno kod uvođenja takvih obrazovnih programa, je prostor za obavljanje praktične nastave za koji je prethodno potrebno nabaviti licencu.

Na sastanku je ravnatelj svake škole naveo broj upisanih učenika po razrednim odjelima u ovoj školskoj godini te je zaključeno kako je na djelu tendencija opadanja broja učenika.
Prema Upitu za provedbu upisa definiran je optimalan broj učenika koji bi trebao biti upisan u sljedeću školsku godinu, a to je 24, dok je maksimalan broj 26. Uvažavajući broj učenika, kao i mogućnost upisa u pojedine programe, donesen je zaključak kojim će se u davanju suglasnosti voditi računa da će u trogodišnje obrazovne programe biti upisano 22 učenika po razrednom odjelu, a u druge programe do 26 učenika ovisno o vrsti programa. (www.icv.hr; mb, foto: M. Bašić)

IMG_3023

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content