Savjet Mladih općine Čačinci jedan je od najaktivnijih kolektiva u općini

Godina 2015. u Čačincima je pokazala kako treba raditi jedan Savjet mladih i koliko isto može i mora biti važan dio života svake društvene zajednice. Savjet mladih Čačinci organizira niz aktivnosti, više je nego aktivan te su konstantno prisutni s novim, korisnim i vrijednim idejama.

Prošle godine smo organizirali kirvajsku Biciklijadu do Jankovca u kojoj je preko 20 biciklista na taj način obilježilo i Svjetski dan sporta i rekreacije. Sudionici biciklijade, kojom se htjelo spojiti Čačince i Jankovac, došli su iz Osijeka, Feričanaca, Suhopolja i Orahovice. Uredili smo odbojkaško igralište – očistili ga od trave i smeća, poravnali pijesak i postavili nove mreže. Potom smo bili organizatori koncerta finalista prvog hrvatskog izdanja popularnog tv show-a The Voice. Na koncertu su nastupili Mateo Resman, Antonela Đinđić, Pjerino Ružević, Tomislav Užarević i pobjednica The Voicea 2015. Nina Kraljić. Volontirali smo za Udrugu Jaglac povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera, aktivno sudjelovali u najvećim općinskim manifestacijama: Viteški turnir na Jankovcu i Tijelovo te u mnogim drugima. – kaže predsjednica Savjeta mladih Čačinci Manuela Mališ koja je izvješće o radu Savjeta prezentirala i na sjednici Vijeća općine Čačinci, koje je pohvalilo rad Savjeta te jednoglasno usvojilo izvješće. Savjet je posebno ponosan što je u samo godinu dana uspio priključiti velik broj mladih u rad i pomoć lokalnoj zajednici.

U zadnjih godinu dana Savjet mladih uspio je artikulirati potrebe mladih ljudi. Preuzeli smo odgovornost i nudit ćemo rješenja u narednom razdoblju. Očekujemo i dalje prijedloge i sugestije, a mi ćemo se truditi da odluke koje donosimo budu za dobrobit mladih. Iako je napredak postignut, mnogo posla je još pred nama. Od predstavnika mladih očekuju se konkretni prijedlozi za aktualne probleme, prvenstveno zapošljavanje. – zaključila je Mališ. Ovaj Savjet je svakako vrijedan pohvale jer mladi ljudi su ostali u svom mjestu i za isto se trude kako bi u njemu bilo što bolje, ugodnije i ljepše za življenje svim mještanima, a posebno mladima. (www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content