Sredstva ruralnog razvoja za općine i gradove

Počele su se izdavati odluke o privremenoj raspodjeli sredstava za projekte iz operacije 7.1.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

Odluke izdaje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a korisnici su općine i gradovi do 10 tisuća stanovnika kojima se sufinancira do 100% ukupno prihvatljivih troškova – od 5 do 70 tisuća eura.
Dodjela sredstava korisnicima

Prihvatljiva ulaganja, izvještavaju u svojem priopćenju iz APPRRR-a se odnose na izradu ili izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja općine ili grada, Strateškog razvojnog programa općine ili grada, Strateških planova razvoja pojedinih gospodarskih sektora poput poljoprivrede, ribarstva, šumarstva, industrije, turizma, trgovine, prometa,obrtništva, građevinarstva, informatike i energije.

Nakon provedenog natječaja i obavljenih kontrola za sve zahtjeve za potporu koji su zadovoljili uvjete pravilnika i natječaja APPRRR će izdati odluke o privremenoj raspodjeli sredstava koje će u nekoliko slijedećih dana biti dostupne korisnicima na AGRONET-u. Nakon isteka žalbenog roka i postupka koji ga prate, APPRRR će izdati i konačne odluke o dodjeli sredstava. (www.agroklub.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content