Uhvaćen lopov koji je pljačkao po orahovačkom jezeru

U srijedu, 2. ožujka, nakon prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici Policijske postaje Orahovica, proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom mlađih muškaraca i jednim maloljetnikom, zbog počinjenih kaznenih djela teških krađa, krađe i oštećenja tuđe stvari na području Orahovice.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 18 – godišnjak i maloljetnik, tijekom mjeseca kolovoza, te studenoga i prosinca 2015. godine, na području Orahovice i Duzluka, počinili 9 teških krađa, tako što su provaljivali u vikend kuće, te ulazili u stambene zgrade iz kojih je otuđivali bicikle, bijelu tehniku, električni i ručni alat, alkoholna pića, kućni pribor za hranu, alkoholna pića i druge stvari s kojima su se udaljili sa mjesta događaja.

Također, prijavljeni dvojac je tijekom mjeseca kolovoza 2015. godine, zajedno sa 21 – godišnjakom i 19 – godišnjakom na području kompleksa jezero u Orahovici, iskoristili nepažnju i odsutnost triju maloljetnica, te im otuđili odjevne stvari, ruksak, patike i mobitel „Sony Xpiria“.

Otuđene stvari su nakon teških krađa i krađe, prodane na pijacama i na druge načine, dok je mobitel „Sony Xpiria“ prodan poznatoj osobi, te je pronađen i biti će vraćen maloljetnoj vlasnici. Slijedi podnošenje posebnog izvješća.

(PU VPŽ, Foto:Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content