Uskrsni praznici u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina

U utorak, 22. ožujka 2016, održana je pričaonica, literarna i likovna radionica potaknuta obiteljskim temama u djelima književnika Mire Gavrana, ovoga puta na temu Uskrsa u obiteljima.

Utorak je bio tmuran kišni dan, ali u srcima djece veseo. Školski su praznici, a uskoro dolazi blagdan Uskrsa. To djecu asocira na odlazak u crkvu, uskrsna jela, post, ali i bojanje pisanica. Većinu djece raduju praznici, ali nekima je i dosadno kod kuće pa često posjećuju Knjižnicu i tamo čitaju, druže se, i igraju igrice na računalima ili društvene igre. Na radionicama se svi poznaju, svjesni su da su svi različiti, različite su dobi , ali se međusobno druže. Većinom svi vole čitati i crtati, ali i pjevati.

Osim ovoga  ugodnoga razgovora čiju toplinu teško možete prenijeti na papir, izrađivani su uskrsni ukrasi : pisanice i košarice od recikliranih materijala. Djeca će ih kod kuće postaviti kao ukras ili će dočekivati  uskrsnoga zeku u gnijezdu. Tamo na uskrsno jutro očekuju slatkiše, a možda se nađe i pokoja igračka.Pridružite nam se slijedećeg utorka! Dečki s računalnih radionica poručuju: Zaigrajmo FIFU 2015. zajedno!(Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content