Uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama

Kao i proteklih godina, Grad Orahovica i u 2016. godini nastavlja voditi brigu o svim kategorijama građana, među kojima su umirovljenici i socijalno ugrožene osobe. Povodom uskrsnih blagdana gradonačelnik Josip Nemec donio je odluku o isplati uskrsnice u iznosu od 100,00 kn umirovljenicima i korisnicima minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s područja grada Orahovice.

Pravo na uskrsnicu ostvaruju umirovljenici s područja grada Orahovice s mirovinom do 2.000,00 kn mjesečno i socijalno ugrožene osobe koje primaju pomoć iz Proračuna grada Orahovice i Centra za socijalnu skrb Slatina – Podružnica Orahovica, kojima će se uskrsnica isplatiti u obliku jednokratne novčane pomoći ili plaćanja računa za podmirenje režijskih troškova. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu također imaju pravo na isplatu uskrsnice ukoliko zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZZMO – a ne prelazi iznos od 2.000,00 kn.

„Iako su smanjeni prihodi gradskog proračuna, i ove smo godine osigurali sredstva kako bi pomogli našim sugrađanima da dostojno proslave uskrsne blagdane i da im blagdanski stol bude potpuniji“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama isplaćivat će se od ponedjeljka, 21. ožujka do petka, 25.ožujka 2016. godine na blagajni Gradske uprave. U ponedjeljak, 21. ožujka uskrsnica će se isplaćivati u vremenu od 8,30 do 15,00 sati, a ostale dane u vremenu od 7,00 do 15,00 sati. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na uskrsnicu prilikom isplate obavezno trebaju predočiti posljednji odrezak isplaćene mirovine.

(www.orahovica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content