Uskrsnice umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama

Kao i proteklih godina, Grad Orahovica i u 2016. godini nastavlja voditi brigu o svim kategorijama građana, među kojima su umirovljenici i socijalno ugrožene osobe. Povodom uskrsnih blagdana, gradonačelnik Josip Nemec donio je odluku o isplati uskrsnice u iznosu od 100,00 kn umirovljenicima i korisnicima minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s područja grada Orahovice. Pravo na Uskrsnicu ostvaruju umirovljenici s područja grada Orahovice s mirovinom do 2.000,00 kn mjesečno i socijalno ugrožene osobe koje primaju pomoć iz Proračuna grada Orahovice i Centra za socijalnu skrb Slatina – Podružnica Orahovica.

Navedenim kategorijama osoba uskrsnica će biti isplaćena u obliku jednokratne novčane pomoći ili plaćanja računa za podmirenje režijskih troškova. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu također imaju pravo na isplatu Uskrsnice ukoliko zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZZMO – a ne prelazi iznos od 2.000,00 kn.

Iako su smanjeni prihodi gradskog proračuna, i ove smo godine osigurali sredstva kako bi pomogli našim sugrađanima da dostojno proslave uskrsne blagdane i da im blagdanski stol bude potpuniji – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama isplaćivat će se od ponedjeljka, 21. ožujka do petka, 25.ožujka 2016. godine na blagajni Gradske uprave. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na uskrsnicu prilikom isplate obavezno trebaju predočiti posljednji odrezak isplaćene mirovine. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content