Uskršnje rukotvorine Udruge invalida rada Virovitica

Udruga invalida rada Virovitica izložila je povodom Nacionalnog dana invalida rada, koji se obilježava 21. ožujka, ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica kreativne radove svojih članova na temu Uskrsa. Na štandu su se tako mogle vidjeti ručno rađene slike od suhog cvijeća, dekorativni tanjurići te uskrsna jaja.

Udruga invalida rada Virovitica je socijalno-humanitarna udruga koja okuplja invalide rada, ali i ostale osobe s invaliditetom, s područja grada Virovitice te u općina Gradina, Lukač, Suhoplje, Špišić Bukovica i Pitomača u jedinstvenu udrugu u svrhu ostvarivanja i usklađivanja njihovih pojedinačnih i zajedničkih interesa. Udruga tako redovito provodi projekte pomoći u kući starijim i nemoćnim članovima, ali i ostalima potrebitima. Također, Udruga surađuje i sa sindikatima u ostvarivanju njihove uloge i zadaće u području zaštite invalida.

Izložili smo svoje radove povodom Nacionalnog dana invalida rada te time želimo potaknuti i obavijestiti javnost da invalidi rada i Udruga trebaju podršku zajednice. – naglasila je predsjednica Udruge Marija Kelečić.

(www.icv.hr; mb; foto: M. Bašić)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content