Viro šećer ponovo odabran kao Best Buy

U istraživanju Best Buy Award za 2016/2017, korisnici su ponovo odabrali Viro šećer kao proizvod koji nudi najbolji omjer cijene i kvalitete u svojoj kategoriji. Best Buy Award je priznanje koje se dodjeljuje na temelju kvantitativnih istraživanja mišljenja potrošača, provedenima prema strogim međunarodnim normama.

Druga po redu Best Buy nagrada posljednje je u nizu priznanja kvalitete i sigurnosti proizvoda dodijeljenih Viro tvornici šećera u posljednje dvije godine. Uz dvije zlatne medalje za kvalitetu Qudal, Viro je nositelj ISO certifikata za upravljanje energetskom učinkovitošću, upravljanje prema standardima sustava kvalitete, sigurnosti hrane i sustavom zaštite okoliša. Uz to, Viro šećer nositelj je halal i košer certifikata.

Stalna ulaganja u unaprjeđenje proizvodnog procesa u segmentu kvalitete i sigurnosti naših proizvoda nužna su kako bismo našim kupcima u Hrvatskoj i Europskoj uniji ponudili najbolji proizvod. Upravo zbog toga su nam priznanja poput Best Buy Award važna, jer putem transparentne metodologije pokazuju da naši kupci prepoznaju kvalitetu naših proizvoda“ – istaknuo je Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera.

Osim na hrvatskom tržištu, Viro šećer prisutan je i na tržištima Europske unije, gdje šećerana izvozi više od polovice svoje proizvodnje. Ukidanjem proizvodnih kvota u listopadu 2017. godine ukidaju se i izvozna ograničenja te će se virovitički šećer moći izvoziti i u zemlje regije, poput Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije.

(Hauska & Partner; foto: Arhiva)