VPŽ i Općina Š. Bukovica sufinanciraju energetsku obnovu OŠ August Cesarec

Obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler potpisali su u Virovitici Ugovor o sufinanciranju energetske obnove Osnovne škole August Cesarec Špišić Bukovica. Potpisivanju je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac. Projekt energetske obnove odobren je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krajem 2015. godine.

Vrijednost projekta je 1.840.000,00 kuna, a sufinanciraju ih Fond, Virovitičko-podravska županija i Općina Špišić Bukovica.
Na školskoj zgradi u tijeku su radovi na izmjeni elektroinstalacija, rasvjetnih tijela te obnovi vanjske fasade, a cilj je kroz rekonstrukciju elektroinstalacija te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade (fasade) osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2. Izvođač radova je tvrtka Slavić inženjering d.o.o., a stručni naziv obavlja KING ART STUDIO d.o.o.

Ovaj projekt mnogo znači za općinu Špišić Bukovica. Nastavili smo putem koji je započeo dosadašnji župan, a iznimno dobru suradnju očekujemo i s obnašateljicom dužnosti župana Sanjom Bošnjak. Nadam se da ćemo u budućnosti obnoviti i preostale dvije područne škole u Okrugljači i Vukosavljevici – rekao je načelnik Hrvoje Miler.

Ovim projektom Virovitičko-podravska županija nastavila je ulaganje u odgojno-obrazovne ustanove i energetsku učinkovitost. Projekti su za sufinanciranje prijavljeni početkom 2015. godine, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te odgojno-obrazovnim ustanovama s područja županije, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ulaganjem u energetsku obnovu obrazovnih ustanova osigurat će se uštede energenata, čime će se povećati školski proračun, ušteđena sredstva će se moći koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, a učenicima i djelatnicima osigurat će se sigurniji i ugodniji uvjeti rada.

(www.icv.hr; mb, foto: M. Bašić, I. Šemper)

IMG_9141 IMG_9181

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content