U Visokoj školi Virovitica uskoro preddiplomski stručni studij Računarstva

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici 29. ožujka potpisan je Ugovor o izgradnji Studentskog doma vrijedan 18,5 milijuna kuna. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su, između ostalih, i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić i ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar. Ministar Šustar je nakon potpisivanja Ugovora obišao prostor Visoke škole, susreo se i družio sa zaposlenicima, a to je ujedno bila i prigoda za dogovor oko izdavanja dopusnice za preddiplomski stručni studij Računarstva koji bi, prema ministrovim riječima, u Virovitici trebao započeti već iduće akademske godine. Dakle u listopadu 2016. godine u planu je upis prvih studenata.

Visoka škola je prošle godine u listopadu bivšem ministru Vedranu Mornaru uputila zahtjev za izdavanje dopusnice za ustrojavanje stručnog studija računarstva, a procedura oko utvrđivanja uvjeta trajala je do nedavno, kada smo od Agencije za znanost i visoko obrazovanje, odnosno Akreditacijskog savjeta, dobili pozitivnu preporuku da Virovitica posjeduje sve uvjete za pokretanje ovoga studijskog programa. – rekla je dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković.

Prema riječima dekanice, sada se još čeka dopusnica ministra Šustara koja bi trebala doći u narednih desetak dana tako da se Visoka škola na vrijeme stigne pripremiti i izvršiti sve pripreme za upis prve generacije studija Računarstva. Ustrojavanje ovog studija je još jedan korak na putu Visoke škole koja bi u u narednom periodu trebala prerasti u veleučilište.

Podsjetimo, na Visokoj školi Virovitica izvodi se preddiplomski stručni studij Menadžmenta (smjerovi: Informatički menadžment i Menadžment ruralnog razvoja) i Poduzetništva (smjerovi: Poduzetništvo usluga i ruralno poduzetništvo) te specijalistički diplomski stručni studij Menadžmenta, smjerovi: Destinacijski menadžment i Menadžment malih i srednjih poduzeća.

(www.icv.hr; mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content