Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak u Slatini otvorila IX. međužupanijsku smotru mladih pijanista

Pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije u organizaciji slatinske Osnovne glazbene škole u Slatini je u srijedu, 9. ožujka održana IX. međužupanijska smotra mladih pijanista. Svečanosti otvorenja Smotre prisustvovali su Sanja Bošnjak, vršiteljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, Radenko Pavić, pročelnik Ureda slatinskog gradonačelnika i drugi gosti.

Na međužupanijskoj smotri ove godine sudjelovalo je 56 mladih pijanista iz 14 glazbenih škola s područja pet slavonskih županija koje je za nastup pripremilo 38 profesora klavira.

Okupljene sudionike Smotre, njihove nastavnike, predstavnike glazbenih škola i goste pozdravio je Antonio Brzica, ravnatelj OGŠ Slatina.

– Zahvaljujem svim školama koje nas redovito podupiru u organizaciji smotre i posebno Virovitičko-podravskoj županiji i županici Sanji Bošnjak, Gradu Slatini i djelatnicima slatinske glazbene škole koji su pomogli u organizaciji, rekao je Brzica te istaknuo kako je Grad Slatina osigurao u zgradi Starog kotara prostor za trajni smještaj škole te pripremio svu potrebnu dokumentaciju za rekonstrukciju i adaptaciju objetka za te namjene. Pozvao je goste da posjete Zavičajni muzej i razgledaju stalni postav i Zbirku Milka Kelemena.

Prisutne je pozdravila Zdravka Tekić Dadić, predsjednica stručnog vijeća Smotre, zahvalivši Slatinčanima na uspješnoj organizaciji ove, kao i ranijih smotri. U ime slatinskog gradonačelnika Ivana Roštaša, sudionicima Smotre i gostima obratio se Radenko Pavić, pročelnik Ureda gradonačelnika. Čestitao je Osnovnoj glazbenoj školi Slatina na uspješnoj organizaciji i svim sudionicima i gostima poželio ugodan boravak u Slatini.

-Mi, kao Grad, želimo i dajemo veliku potporu našoj glazbenoj školi. Želimo unaprijediti uvjete u kojima škola radi, ali i kroz OGŠ Slatina i Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena i kroz ime kompozitora i pedagoga Milka Kelemena želimo biti prepoznatljivi kao grad glazbe i glazbena destinacija. Svima koji danas nastupaju, mladim glazbenicima i njihovim nastavnicima želim puno uspjeha te da svi zajedno uživamo u glazbenim trenucima, rekao je Pavić.

– Draga djeco, profesori i ravnatelji glazbenih škola, čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas na IX. međužupanijskoj smotri mladih pijanista. Iako je ovo mlada glazbena škola iz godine u godinu raste uz sve bolje rezultate rada. Neki od učenika ove škole su na glazbenoj akademiji, a neki su je već završili. To samo govori o sprezi i sinergiji među svima i koliko nam je stalo da glazbena škola može kvalitetno raditi. Doista ste došli u glabenu sredinu, istaknula je Sanja Bošnjak spomenuvši pri tome Slatinčane Milka Kelemena, Zdravka Šljivca i Viktora Žmegača.

– Nadamo se da ćemo kroz EU fondove naći mogućnosti da se škola preseli na željeno mjesto. Svima vama, još jednom srdačna dobrodošlica u Slatinu. Želim vam puno uspjeha u individualnim nastupima, rekla je županica Bošnjak, otvarajući Smotru.

U sklopu smotre, profesorica Jelica Kuzman, savjetnica u Glazbenoj školi Pavla Markovca iz Zagreba, održala je predavanje o temi Klavirska komorna glazba.(www.icv.hr, js, foto:Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content