Skupština Sportske zajednice VPŽ: Uz financiranje sporta mladih, bit će povećana sredstva za županijske saveze u 2024. godini

U prostorijama sportskih saveza i udruga u Virovitici jučer (utorak) je održana Skupština Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije.

Tom prigodom donesen je novi Statut Sportske zajednice VPŽ, koji je usklađen s novim zakonom o sportu. Usvojen je i prijedlog rebalansa proračuna SZ VPŽ za 2023. godinu.

Naime, Ministarstvo turizma i sporta ove godine je po prvi puta raspisalo natječaj za sufinanciranje programa u sportu. Programom je predviđeno sufinanciranje trenerskih plaća i nabavka sportske opreme za rad s mladim sportašima do 18 godina starosti. Na natječaju su putem Sportske zajednice Virovitičko–podravske sudjelovali brojni klubovi s područja županije te će svo financiranje ići preko Sportske zajednice VPŽ stoga je trebalo usvojiti rebalans proračuna za 2023. godinu.

– U veoma kratkom roku, uz svesrdnu suradnju sportskih saveza i klubova uspjeli smo se aktivno uključiti u program Ministarstva turizma i sporta, što je na kraju rezultiralo odličnim benefitima za klubove – rezimirala je tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec.

Sve se to ne bi moglo realizirati bez pomoći lokalne samouprave.

-Posebno smo zahvalni Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu turizma i sporta te Županiji i virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, bez čije podrške ne bi mogli realizirati spomenuti program – rekao je predsjednik Sportske zajednice VPŽ Saša Topić.

Tim programom biti će obuhvaćeno 59 trenera iz 31 kluba u 13 sportskih grana na području Virovitičko–podravske županije. Financiranje obuhvaća posljednja tri mjeseca 2023. i deset mjeseci u 2024. godini, kada se održavaju treninzi i natjecanja.

Vezano uz plan i program za 2024. godinu, naglašeno je da u proračunu Sportske zajednice VPŽ više nije uključen školski sport. kako će biti povećan proračun Sportske zajednice VPŽ, više će dobiti i županijski granski sportski savezi za svoje redovne aktivnosti.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content