Zavod za javno zdravstvo priprema suradnju u projektima sa Sveučilištem u Pečuhu

U petak 04. ožujka 2016. godine stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije bili su gosti Kliničkog centra i Medicinske škole Sveučilišta u Pečuhu (Mađarska). Sastanak je bio organiziran kako bi se ispitale mogućnosti prekogranične suradnje partnera u provedbi zajedničkih projekata usmjerenih zaštiti zdravlja ljudi.

Na sastanku su ispred Zavoda za javno zdravstvo sudjelovali ravnatelj Zavoda prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, zatim voditeljica Djelatnosti zdravstvene ekologije Mirjana Špehar, mag. med. biochem. i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja. S mađarske strane na sastanku su bili nazočni voditelj Odjela za imunologiju i biotehnologiju prof. dr. sc. Peter Nemeth i voditelj Ureda za međunarodnu suradnju dr. Szabolcs Fekete.

Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo mađarske su stručnjake izvijestili o nizu projektnih ideja. Postignuto je suglasje da postoji zajednički javnozdravstveni interes u zaštiti zdravlja ljudi te je dogovoreno da će se konkretne ideje u narednom razdoblju razvijati i nastojati implementirati kroz projekte.

Ovaj je sastanak i poziv na suradnju još jednom pokazao kako su znanja i iskustva naših stručnjaka prepoznata i izvan granica naše zemlje te da postoji interes inozemnih partnera na najvišoj akademskoj razini za suradnju sa stručnjacima Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content