Završen ovogodišnji “Virovitički susret klarinetista”

Uz svjetski priznate klarinetiste virtuoze i neke od najboljih učenika i studenata tog puhačkog glazbala, u Glazbenoj školi Jana Vlašimskog u Virovitici od 19. do 22. ožujka, po drugi put je održan višednevni seminar “Virovitica International Music Meeting”. Zadnji dan seminara održan je i središnji događaj susreta – glazbeno natjecanje sudionika seminara na kojemu su sudjelovali i učenici Glazbene škole Jana Vlašimskog Ivana Mikec i Petar Rajnović.

Prvo mjesto u kategoriji Osnovnih glazbenih škola osvojio je Dominik Palić iz Hrvatske, ispred Ivana Frana Stojića. Maxa Godinića i Marte Zrilić (svi iz Hrvatske). U srednjoškolskoj kategoriji prvo i drugo mjesto podijelili su Bence Bubreg iz Mađarske i Nathan Ukalović iz Hrvatske. Treći je bio Matej Hermešec i Stela Sabolić iz Hrvatske. U 3. kategoriji, kategoriji studenata prvo mjesto osvojio je Branimir Norac iz Hrvatske, druga dva mjesta podijelile su Stephanie Yim iz Britanije i Nerea Samino iz Španjolske. Četvrta je bila Emily Wilson iz Velike Britanije, a peti Aleksandar Lazović iz Srbije. Klavirsku pratnju osigurale su profesorice Svetlana Relić iz Glazbene škole Jana Vlašimskog Virovitica i profesorica Marina Pletikosa s Glazbene akademije iz Zagreba.

Ovaj događaj održava se samo u Virovitici.- istakao je glavni organizator i ravnatelj Glazbene škole Jana Vlašimskog Damir Mihaljević.- Ponosan sam na to što je naša škola domaćin vrhunskim glazbenicima ne samo kada se radi o susretu klarinetista, nego i dosadašnjim gostovanjima nekih od najboljih europskih i svjetskih glazbenika, a uskoro smo domaćini i susretu najboljih svjetskih harmonikaša. Bez lažne skromnosti, držim da smo po tom jedinstveni.- rekao je na kraju seminara ravnatelj Glazbene škole Jana Vlašimskog Damir Mihaljević.

(www.icv.hr, bs; Foto: Bruno Sokele)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content