Završen projekt “Niti zavičaja” u Donjim Meljanima

U Područnoj školi Osnovne škole Josipa Kozarca u Donjim Meljanima, u četvrtak 10. ožujka, učenička folklorna skupina Neven održala je folklornu priredbu kojom je završilo provođenje projekta „Niti zavičaja“. Riječ je o projektu koji su provodile učiteljice u PŠ Donji Meljani Mirjana Prlić i Martina Grgurić uz voditeljstvo školske psihologice Anje Kovač Mišura.

Projekt se provodio od 11. siječnja 2016. te mu je ukupna vrijednost bila preko 14 tisuća kuna, od čega je Nacionalna zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica financirala 12.218 kuna. Ciljevi projekta bili su očuvanje kulturne baštine, osnivanje folklorne skupine, učenje o starim običajima, povećana povezanost lokalne zajednice, obogaćenje društvenih događanja te organizacija slobodnog vremena učenika.

Završnu aktivnost projekta svojom prisutnošću uveličali su i zamjenik gradonačelnika grada Slatine Miroslav Venus , ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatina Danijela Maravić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak te brojni drugi gosti.

Prije same priredbe dodijeljene su zahvalnice i priznanja članovima Kulturno umjetničkog društva „Dika“ Ivani Marović i Dariu Vrbasliji koji su folklornu skupinu Neven naučili prvim plesnim koracima, Dragici Šuvak koja je održala edukativno predavanje o vrstama nošnji slatinskog kraja te svima koji su doprinijeli pri izradi nošnji i realizaciji projekta. Prema uključenosti lokalne zajednice, te rezultatima projekta u cjelini može se zaključiti da je projekt u potpunosti uspio.(www.icv.hr, mt, foto:Marko T.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content