100 planinara iz cijele Slavonije penjalo se i spuštalo krndijskim stjenjacima

 

Hrvatsko planinarsko društvo ”Orahovica” organiziralo je 3. Izlet krndijskim stjenjacima, izlet prepun adrenalina i prepoznatljive planinarske pustolovine. Ovogodišnju stazu koju su postavili orahovački planinari u trajanju od 6 sati dobro hoda, prošlo je 100 planinara iz cijele Slavonije i to iz Vinkovaca, Vukovara, Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda, Našica, Slatine, Požege, Kutjeva, Virovitice te domaći vodiči iz Orahovice, a cijeli put pratili su i osiguravali članovi GSS Orahovica uz pomoć kolega iz drugih slavonskih stanica.

– Krenuli smo s orahovačko Jezera preko brda čipger iznad sela Duzluk pa dalje na vidikovce Lapovačkog brda, potom po stjenjacima tzv. Dedovog nosa te stjenjacima Toplica, Sokolina i Rustike s koje smo spuštali sajlama. Završetak je bio ponovno na orahovačkom Jezeru. Bila je ovo uvjerljivo najveća brojka planinara do sada pa smo čak malo i skratili prvotno zamišljenu stazu jer ne bi sve stigli obići. Izlet je bio iznimno zahtjevan i prepun adrenalina, a moram reći da je ovo bila ciljana skupina planinara koji su dobroj formi jer nije bilo lako sve izdržati. Ipak, svi planinari su bili oduševljeni, a naš najveći cilj bio je prezentirati ljepotu našeg kraja, prekrasne planinarske staze, penjališta i posebno vidikovce s kojih su najljepši pogledi u cijeloj Slavoniji. Željeli smo također pokazati kolegama planinarima što sve možemo pružiti pa se i udruge sam mogu dogovoriti i doći u naše, a mi ćemo im naravno sa zadovoljstvom biti vodiči. – rekao je predsjednik HPD-a Orahovica i idejni začetnik izleta krndijskim stjenjacima, Zorko Steiner.

Steiner je naglasio kako su od strane sudionika prštale same pohvale i da su planinari željni ovakvih adrenalinskih izleta koje u Slavoniji samo Papuk i Krndija mogu ponuditi.

– Ideja je i krenula sa željom da donesemo nešto novo u planinarski svijet. Drago mi je da su svi bili zadovoljni i posebno sam sretan što su svi prošli bez ikakvih posljedica, svi su se s osmijehom spustili na kraju na Jezero. Hvala svima planinarima koji su odazvali u ovako velikom broju,a evo mogu samo napomenuti da već krećemo s novim zanimljivim idejama. – zaključio je Steiner.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content