2. Susret graditelja HOK-a okupio oko 130 sudionika

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Hrvatske udruge krovopokrivača (HUK), 21. travnja je u hotelu „Minerva“ u Varaždinskim toplicama započeo dvodnevni stručni skup pod nazivom 2. Susret graditelja i 3. Konferencija o energetskoj učinkovitosti, na kojem se okupilo oko 130 sudionika. Nazočne su uvodno pozdravili Ivan Kostelac-predsjednik Ceha graditeljstva HOK-a, Mario Milak-predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Vladimir Makoter-predsjednik HUK-a, Dragutin Ranogajec-predsjednik HOK-a i Lovro Kuščević-ministar graditeljstva i prostornog uređenja, koji je ujedno i svečano otvorio skup.

U ime hrvatskih obrtnika graditeljske struke, kojih je trenutno 6330 ili za 1700 manje u odnosu na 2010. godinu, te o osnovnim problemima s kojima se susreću govorio je Ivan Kostelac, a zatim su o stanju u krovopokrivačkoj djelatnosti i Zakonu o poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji govorili Vladimir Makoter i Slavica Radić Vuković-predstavnica Ministarstva. Nakon uvodnog dijela vođene su i panel rasprave na 2 teme: „Zakonski okvir obavljanja djelatnosti graditeljstva“ i „Problematika i prijedlozi rješenja za poticanje obnove zgrada i obiteljskih kuća u RH“. Posebno je bilo zanimljivo izlaganje Ricarda Viaggia-glavnog tajnika Europske udruge graditelja (EBC), koji je upoznao nazočne s praktičnom koristi smanjenja PDV-a na graditeljske usluge u Francuskoj (5,5%) i Italiji (4%) što je izravno utjecalo na smanjenje neregistriranog rada i povećanje zapošljavanja. U ime Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije osim njezinog predsjednika Ivana Kostelca još su sudjelovali Zlatko Lukač-član Ceha graditeljskog obrta i Božidar Jeremić-komorski tajnik.

Na Susretu su promiždbene materijale izložili poznate tvrtke iz ove branše Würt, Nexe, Velux, Tondach, Remmers, Laberna, Termag, Knauf insulation, Elgrad i dr.

(www.okvpz.hr)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content