6. memorijal dr. Marijana Jergovića “Čuvar uspomena”

U nedjelju, 3. travnja, u kino sali u Pitomači održao se 6. po redu tradicionalni memorijal doktora Marijana Jergovića „Čuvar uspomena“. Ispred prepune dvorane u kojoj se tražilo i mjesto više, nastupilo je mnogo velikih imena, ne samo lokalnih već i nacionalnih. Nastupili su: djeca iz glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky, dječji zbor Osnovne škole Petra Preradovića, Hrvatsko pjevačko – glazbeno društvo “Sloga”, Klapa “Larus”, tamburaški sastavi: “Svirci Moji”, “Mjesečina, “Dangube”, “Kraljevi”, “Podravski mužikaši”, Vinka Bedeković, “The Fusion”, Gašo & prijatelji, Nano Prša, Dražen Žanko, Ana Filipović koja je bila među prvim dječjim pjevačicama koja je surađivala s doktorom, Tomislav Tišljar, Zagrepčanka Martina Kopčinović i Krešimir Kovačević. Na samom kraju memorijala, svi izvođači okupili su se na pozornici i otpjevali pjesmu ” I kaj, i ća i što”. Organizatori ovog memorijala bili su Centar za kulturu „Drago Britvić“ te suorganizatori Općina Pitomača i Festival pjesme Podravine i Podravlja. Voditeljica programa bila je Ines Giba – Jambrišak. O ovom memorijalu, ali i o svojim uspomenama s doktorom Marijanom Jergovićem pričao je načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić:

– Drago mi je bilo što sam upoznao tako divnog čovjeka. Njegovim riječima i djelom je i nastao naš Festival pjesme Podravine i Podravlja, ali ga poznam i kao izuzetnog građanina općine Pitomače i koji je sa svojim savjetima uvelike pomogao i meni u obavljanju dužnosti načelnika, i to mu zaista i od srca mogu reći jedno veliko hvala. Za našu općinu on znači jako puno. Ne samo da za Pitomaču znaju ljudi zbog glazbenog festivala, ali da nije bilo njega, ne bi ni bilo takve promocije naše općine. I još jednom mogu naglasiti, u ime cijele Općine, a i u svoje osobno, samo mu mogu poručiti jedno veliko hvala. Kada se okrenemo samo po dvorani, vidimo da nema mjesta, i mislim da je to samo dokaz njegovog predanog rada, ali i onih svih pjesama i stihova koje je poklonio kako glazbenom festivalu, tako i općini Pitomača i vidim da ovo može samo rasti. Moja asocijacija na njega je upravo njegova pjesma “Čuvar uspomena” koja govori apsolutno sve. I samim tim nazivom “Čuvar uspomena” puno govori i o njemu i o njegovom radu, a na kraju i o predivnoj Pitomači.
Cvijeće koje je krasilo pozornicu 6 memorijala doktora Marijana Jergovića, članovi udruge Glazbenog festivala pjesme Podravine i Podravlja položili su na posljednje počivalište idejnog začetnika festivala dr. Marijana Jergovića.

(www.icv.hr, vk, Foto: Vanessa Kovač)

no images were found

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content