Dan grada Orahovice prepun različitih sadržaja

Grad Orahovica tradicionalnom manifestacijom proslavlja svoj 788. rođendan. Niz različitih događanja uljepšat će proslavu Dana grada, a sve počinje 30. travnja. U 9 sati ujutro u središtu grada starta MTB Papuk adventure race, orijentacijska biciklistička utrka u organizaciji biciklističkog kluba Lood. U isto vrijeme, također u središtu Orahovice, počinje međunarodni Sajam nakita ”ArsOr” u organizaciji udruge PAUK. U 10 sati u športskoj dvorani započet će 2. memorijalni rukometni turnir ”Pave Vukelić- Pajo”, a Udruga za informatiku i naprednu tehnologiju INFOR u svojim prostorima od 15 sati priprema turnir u računalnom nogometu.

U19:00 sati bit će svečano otvorena novouređena višenamjenska dvorana na mjestu stare kino dvorane. Nakon otvorenja, u 19:30 počet će drugi dio ArsOra – svečana revija, a u 21:00 sat Paukovci su organizirali after party uz nastup grupa Krankenšvester i Loš utjecaj u clubu Blues. Nedjelja, 1. svibnja, donosi utrku kros za djecu od 11:00 sati te za odrasle od 11:30. Od 13:00 sati na izletištu Orah počet će Prvosvibanjski piknik uz podjelu graha za sve posjetitelje.

U ponedjeljak, 2. svibnja od 11:00 do 12:30, bit će otvoreno nekoliko novouređenih parkirališta i pješačkih staza u Orahovici, u 16:00 sati Udruga Jaglac organizator je Dana otvorenih vrata, dok će u 16:30 početi brzopotezni šahovski turnir u hotelu ”Ružica”. Događanja 3. vvibnja bit će otvorena tradicionalnom budnicom puhačkog orkestra DVD-a Orahovica od 8:00 sati, u 13:0 sati počinje svečana sjednica Gradskog vijeća, u 18:00 sati snage će na stadionu NK Papuk odmjeriti veteranske momčadi Papuka i Hrvatskog dragovoljca iz Zagreba. Također, u 18:00 sati Red vitezova Ružice grada u središnjem gradskom parku organizira Streličarski turnir za građane, a završnica proslave 788. rođendana grada Orahovice je velikim koncertom Joška Čagalja Joleta i grupe Bolero od 21:00 sat na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog parka.

(www.icv.hr, vg, foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content