Delegacija kineske pokrajine Hebei u posjetu Virovitičko-podravskoj županiji

U posjetu Virovitičko-podravskoj županiji u ponedjeljak, 18. travnja, boravila je delegacija kineske pokrajine Hebei, potpomognuta mađarskim predstavnikom. Kineska delegacija, održala je sastanak u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije na kojemu su sudjelovali obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, predsjednica Županijske skupštine Ana Marija Petin, zamjenik župana Zdravko Dijaković, gradonačelnici Virovitice i Slatine, Ivica Kirin i Ivan Roštaš, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, zamjenica ravnatelja Razvojne agencije VIDRA Željka Vuković, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, komercijalna direktorica Keramike Modus iz Orahovice Katica Petkov te direktor Pan Parketa iz Čačinaca Danijel Smiljanić.

Tema sastanka bila je informiranje o mogućnostima suradnje s pokrajinom Hebei. Tom prilikom je zamjenica ravnatelja Razvojne agencije VIDRA Željka Vuković prezentirala gospodarske i razvojne potencijale Virovitičko-podravske županije, a riječi je bilo i o jačanju suradnje, ali i vanjskotrgovinskoj razmjeni s kineskom pokrajinom Hebei.

Delegaciji su također predstavljeni i turistički potencijali županije, a Virovitičko-podravska županija je pozvana da sudjeluje i na velikom gospodarskom sajmu pokrajine Hebei – naglasila je obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak.

Delegacija iz Kine predstavila je međunarodni gospodarski sajam Hebei 2016, na koji je pozvana i naša Županija.

(www.icv.hr, www.vpz.hr; foto: I. Šemper)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content