FRKA: Igor Kanižaj – Tribina „Mediji, mladi i obitelj“ u petak, 22. travnja

U sklopu Festivala radosne kulture u petak, 22. travnja, u 19 sati u Češkom domu Virovitica održat će se tribina “Mediji, mladi i obitelj”. Tribinu će održati Igor Kanižaj iz Zagreba, rodom iz Virovitice.
Nakon toga program FRKE nastavlja se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica gdje će se u 21 sat obilježiti Noć hrvatske knjige.

Igor Kanižaj rođen je u Virovitici. Diplomirao je 2000. godine novinarstvo, magistrirao 2006. godine, a doktorirao 2010. godine na Fakultetu političkih znanosti (FPZ). Radio je kao novinar u informativnom programu HKR-a, gdje je dvije godine vodio informativno političku emisiju Argumenti. Zaposlen je kao docent na Fakultetu političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu. Trenutačno je nositelj šest kolegija na Studiju novinarstva. Za vrijeme svog dosadašnjeg znanstvenog rada bavio se, između ostaloga, tiskanim medijima, analizom izvještavanja o nacionalnim manjinama u medijima, prikrivenim oglašavanjem, te konačno analizom izvještavanja o parlamentarnim izborima 2003. i 2007. godine. Predavač je na Vojno diplomatskoj školi MORH-a, gostujući predavač na Visokoj ratnoj školi “Ban Josip Jelačić” MORH-a i savjetnik za programe edukacije Coris Educe.

Bio je član uprave prvog TEMPUS projekta za edukaciju novinara JETIC – Journalists Education and Training in Croatia, a dvije godine kao stariji savjetnik sudjelovao je u EU CARDS projektu „BIZimpact – Poboljšanje informiranosti poslovne zajednice u Hrvatskoj“. Kao komunikacijski stručnjak aktivan je i u projektu „e-Poslovanje – Poboljšanje konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“. Autor je jedne knjige: „Manjine – između javnosti i stvarnosti“, 14 znanstvenih radova, a bio je izvršni urednik u dvije knjige: Utjecaj globalizacije na novinarstvo i Bogatstvo različitosti. Jedan je od pokretača Komunikološke škole Matice hrvatske. Od prosinca 2010. izvršni je urednik znanstvenog časopisa Medijske studije koji izdaje Fakultet političkih znanosti i Hrvatsko komunikacijsko društvo.

13001148_995973540450895_6537794112663436426_n

(www.icv.hr, žđ, rt; Foto: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content