Glasajte za Viroviticu: Coca-Cola poklanja zajednici vježbališta na otvorenome

Coca-Cola je predstavila inicijativu otvaranja vježbališta na otvorenome i najavila da će do kraja 2017. godine otvoriti 20 takvih vježbališta diljem Hrvatske, a upravo građani imaju priliku odlučiti koji će gradovi dobiti vježbališta na otvorenome.

Uređenje vježbališta na otvorenome nova je aktivnost u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost, kojim se građane potiče na kretanje te educira o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Prva aktivna zona bit će uređena u Zagrebu, a o tome koji će još gradovi dobiti vježbališta na otvorenome odlučit će sami građani, koji će moći glasovati za svoj grad na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr od 15. travnja do 1. lipnja 2016.

„Coca-Cola od 2013. u okviru projekta Pokret za radost u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu provodi niz aktivnosti usmjerenih promociji aktivnih životnih stilova. Kako bismo aktivno pridonijeli rješavanju problema nedovoljnoga kretanja, do kraja 2017. godine uredit ćemo dvadeset aktivnih zona po cijeloj Hrvatskoj, koje će nakon toga biti predane lokalnoj zajednici u vlasništvo i na stalno korištenje”, kazala je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Maria Anargyrou-Nikolić.

Aktivne zone uključivat će sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.

Sustav glasovanja osmišljen je tako osigurava da manji gradovi ne budu u lošijemu položaju od gradova s većim brojem stanovnika. Pritom se vodi računa i o razvijenosti područja na kojima se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera  projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima. (www.pokretzaradost.hr)

Stoga Virovitičani, uključite se i glasajte :)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content