U HGK – ŽK Virovitica održana edukacija u vezi znakova HGK: „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“

U četvrtak, 14. travnja je u HGK – Županijskoj komori Virovitica održana edukacija u vezi sa znakovima Hrvatske gospodarske komore: „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“

Vizualno označavanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda i usluga znakovima „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“ projekt je Hrvatske gospodarske komore koji je pokrenut 1997. godine.
Danas 223 hrvatska proizvoda nose Znakove kvalitete, od čega 143 proizvoda, odnosno linije proizvoda imaju pravo uporabe znaka „Hrvatska kvaliteta“, a među njima 5 proizvoda s područja Virovitičko-podravske županije. 80 proizvoda ima pravo uporabe znaka „Izvorno hrvatsko“, a među njima 4 s područja Virovitičko-podravske županije.
Znak “Hrvatska kvaliteta” kupcu je jamstvo da je riječ o proizvodima i uslugama koji zasigurno predstavljaju sam vrh svjetske ponude u svojoj klasi.
Proizvodi i usluge sa znakom “Izvorno hrvatsko” imaju posebnu vrijednost, odnosno riječ je o kvalitetnim proizvodima i uslugama koji uključuju značajke hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije ili invencije, dakle o proizvodima i uslugama s neponovljivim i jedinstvenim osobinama.
Svi zainteresirani za uvođenje znakova „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ mogu dobiti potrebne informacije u HGK – Županijskoj komori Virovitica.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content